La Caixa premia els 10 projectes socials més innovadors de l’any

L’apoderament de les persones beneficiàries i la formació d’una xarxa en el territori, claus en la selecció dels projectes guardonats

Presentació dels Premis Innovació La Caixa | Cedida Presentació dels Premis Innovació La Caixa | Cedida

L’Obra Social La Caixa ha concedit avui els Premis a la Innovació Social 2018 a 10 entitats socials. L’acte d’entrega dels guardons ha tingut lloc avui a CaixaForum Madrid, i ha estat presidit per la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, i el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, i el subdirector de la Fundació Bancària La Caixa, Marc Simón.

Més info: La Caixa invertirà 30 milions d'euros en obra social al País Valencià

Els 10 projectes guanyadors dels Premis La Caixa a la Innovació Social 2018 rebran una dotació de 15.000 euros cadascun. A més, en aquesta edició el jurat ha concedit un accèssit valorat en 5.000 euros. Aquestes aportacions econòmiques extres se sumen al finançament que aquests projectes ja van rebre el 2018 per al seu desenvolupament en el moment de ser seleccionats per l’Obra Social La Caixa.

Las entitats premiades desenvolupen la seva tasca social a les províncies de Barcelona, Granada, Madrid, Sevilla, Tarragona, Biscaia i Saragossa, i l’acció dels seus projectes arriba a més de 10.000 beneficiaris.

Sostenibilitat i iniciativa

La innovació es mesura a partir del potencial transformador i la capacitat de millora dels problemes socials, fugint de l’enfoc assistencial, per apoderar els col·lectius vulnerables mitjançant la generació de sinergies entre sectors, amb un impacte en la comunitat més enllà dels beneficiaris directes; la sostenibilitat i rèplica de la iniciativa a escala en altres contextos; i l’aportació d’evidències de les avaluacions i resultats de la intervenció.

Ulleres 4D de El Mundo de las Emociones a Tarragona Valladolid Salamanca | Cedida

Ulleres 4D de El Mundo de las Emociones a Tarragona Valladolid Salamanca | Cedida

El Premi de Innovació Social s’emmarca en el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, a través del qual La Caixa ha invertit més de 18,5 milions d’euros el 2018 en sis línies d’actuació i que superen les 263.000 persones beneficiàries a tot l’Estat, a través dels 786 projectes en col·laboració amb entitats socials. Han presentat candidatures als Premis La Caixa a la Innovació 460 entitats.

Els premis tenen l’objectiu de posar en valor la innovació i la resposta als reptes socials. El jurat està format per representants del tercer sector, de centres d’investigació i docència de l’àmbit social, l’Administració, la Fundació Bancària La Caixa i mitjans de comunicació.

Més informació
La Caixa facilita la contractació de 276 joves a Catalunya
L'Ajuntament de Barcelona i La Caixa destinen un milió d'euros a subvencionar projectes de recerca
L’Obra Social ”la Caixa” inverteix 18,5 milions d’euros en projectes socials
Avui et destaquem
El més llegit