Un 10 de col·laboradors, en un minut

Aquests són alguns dels principals col·laboradors que han acompanyat 'VIA Empresa' al llarg d'aquests vuit anys

El vuitè aniversari de VIA Empresa té noms propis. L'equip de periodistes que en formen part ha estat acompanyat en tot moment per un grup de col·laboradors que han posat l'accent en temes diversos, del camp d'expertesa de cadascun. Professors, economistes, empresàries, consultors, activistes... Els perfils són diversos i els àmbits que toquen també: des de la cultura digital fins a la igualtat, passant per la mobilitat i l'habitatge. 

Genís Roca, especialista en cultura digital i transformació, va començar a escriure al diari l'any 2015, dos anys després que es fundés. Cada setmana escriu un article d'opinió a VIA Empresa, a més d'alguna peça d'anàlisi més profunda. Ha parlat de temes tan diversos com els robots, la covid-19, dades o mobilitat, entre molts altres. Un altre dels col·laboradors setmanals és Josep M. Ganyet. Es defineix com a etnògraf digital i també va iniciar el seu vincle amb VIA Empresa el 2015. A banda de les opinions que publica cada setmana, durant el confinament de l'any passat va escriure un diari per deixar palesa l'evolució del tancament domiciliari. 

De més lluny ve la col·laboració d'Anna Mercadé. La presidenta de l'Associació 50a50, que lluita per la igualtat entre homes i dones, ha tractat temes com la bretxa salarial, una economia masculinitzada i directives, entre d'altres. Just un any després, VIA Empresa afegia a la llista de col·laboradores Gemma Cernuda-Canelles. És la fundadora i CEO de l'agència de comunicació "en femení" Ellas Deciden. Ha escrit, per exemple, sobre feminisme, empresa, impostos i retail; tot, amb perspectiva de gènere. 

El professor d'ESADE Xavier Ferràs va escriure el seu primer article d'opinió a l'abril del 2013, el mateix mes que va néixer VIA Empresa. La innovació és el tema que ha centrat bona part dels textos que ha publicat en aquest diari al llarg dels vuit anys de vida, però també ho són les startups, l'emprenedoria i la digitalització. La història de Mar Alarcón, fundadora de Socialcar, amb la publicació és molt més recent. Fa un any i quasi mig, va publicar el primer article -sobre taxis i VTC-. És precisament la mobilitat, el sector al qual es dedica, el que ha centrat bona part de la resta de textos que ha elaborat. 

Més info: Vuit anys d'entrevistes

Les opinions i anàlisis de José M. Gay de Liébana acompanyen els lectors de VIA Empresa des de l'any 2015, amb un primer article que parlava de recuperació econòmica. La crisi provocada per la covid-19 ha tornat a requerir anàlisis sobre reactivació de tots els sectors de l'economia i el deute públic. L'accent en política i economia del diari el posa Gay de Liébana, professor d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona. Parlem de dues directives més: Anna Gener i Helena Torras

La CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona escriu a les pàgines digitals de VIA Empresa des de l'any 2016, quan augurava un "gran moment d'inversió immobiliària". Contrasta amb l'últim article publicat per Gener, sobre el tancament de locals comercials a causa de la crisi provocada per la pandèmia. Però no només ha tractat temes del sector immobiliari; també ha escrit sobre les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, dones líders i Barcelona com a ciutat de referència en diversos àmbits, entre d'altres. Helena Torrasmanaging partner de PaoCapital, ha ofert als lectors del diari temes sobre emprenedoria i dones, amb una primera opinió publicada el 2018. 

Aquest primer vídeo recull dels principals col·laboradors del diari -d'aquí una setmana arribarà una segona part-, el tanquem amb Xavier Marcet, consultor internacional en estratègia i innovació. Els seus articles versen sobre l'ecosistema emprenedor, talent o directius, entre d'altres.       

Més informació
Vuit anys de respostes
Vuit anys de preguntes
Avui et destaquem
El més llegit