Vuit anys de preguntes

Recollim en una sèrie de cinc vídeos les entrevistes i els col·laboradors més destacats dels últims anys

Quants articles, reportatges i cròniques es poden escriure en vuit anys? A quantes persones es pot entrevistar durant tot aquest temps? Conèixer de primera mà què pensa la gent a través de les preguntes idònies és una de les feines que més enriqueix un periodista. I en aquest vuitè aniversari de VIA Empresa volem recordar algunes de les persones -i les seves paraules- que més han marcat el camí del nostre diari. 

Empresaris, economistes, emprenedors, professors, però també xefs, filòsofs, investigadors, activistes, periodistes i fins i tot algun polític. Els perfils són tan diversos com interessants. Fer la selecció no ha estat fàcil, fugint de la bogeria de l'actualitat. I, un cop decidides les entrevistes, triar només una frase de cadascú també ens ha portat feina, perquè els aprenentatges que hem fet són i seran molts.

Per celebrar l'aniversari de VIA Empresa hem volgut preparar diverses compilacions. Aquesta és una sèrie de tres vídeos en què recordarem algunes de les persones a qui hem fet preguntes. Però n'hi ha una altra, de dos vídeos més, en què presentem alguns històrics del diari: col·laboradors que han estat al nostre costat des que va començar l'aventura o que s'hi han afegit amb la ferma convicció que és un projecte al qual val la pena donar-hi suport. 

Reculls en forma de vídeo

Aquesta primera composició ens fa viatjar des de la creativitat del xef Ferran Adrià fins al coneixement periodístic d'Ignacio Ramonet i Xantal Llavina. També ens porta a descobrir l'experiència de la dona més influent en tecnologia, Anna N Schlegel, en un món ple d'homes. L'economia és política i a l'inrevés. La lluita de poders i les desigualtats entre territoris formen part de l'estona que ens van dedicar Pere Aragonès quan era vicepresident i conseller d'Economia del Govern, i Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona.        

Hem parlat amb el president del Barça, Joan Laporta, quan encara era només candidat -la segona vegada- a dirigir el club i ens ha explicat quin paper ha de tenir l'equip com a part de Catalunya i la seva estratègia per reflotar econòmicament el FC Barcelona. Hem escoltat atentament lliçons de vida del professor Victor Küppers, que ens apuntava la direcció cap a la felicitat.    

Al nostre primer recull no podíem obviar el tema que més ha marcat el darrer any llarg: la pandèmia hi és present de la mà de la directora d'innovació de Gebro Pharma, Emma Gasol, a la primera línia de la recerca per trobar una cura per a la covid-19. "No tindrem un tractament contra el coronavirus d'avui per demà", avisava fa més d'un any. Perquè l'economia no només són les empreses i la borsa. Com diu l'economista Xavier Sala-i-Martin, "t'agradi o no, l'economia està amb tu tot el dia". I VIA Empresa hi és per explicar-vos-ho. 

Més informació
Les entrevistes més llegides del 2020
Avui et destaquem
El més llegit