Provisió contra el coronavirus: la venda de gran consum, pels núvols

La compra de llegums es dispara un 335%, mentre que la d'arròs i pasta augmenta un 259% els primers dies de confinament

Una dona surt d'un supermercat després d'haver fer la compra amb mascareta | ACN Una dona surt d'un supermercat després d'haver fer la compra amb mascareta | ACN

Les grans compres en els supermercats des que van arribar els primers casos de coronavirus a l'Estat espanyol han marcat un rècord històric. La segona setmana de març, quan es van començar a veure els primers prestatges buits als establiments d'alimentació, les vendes de gran consum es van disparar un 71% en comparació a les xifres del mateix període de l'any passat. 

Segons un estudi elaborat per Nielsen, aquest increment va coincidir amb el tancament de les escoles i la declaració de l'estat d'alarma arreu del país. Aquests factors van propiciar una "onada de visites als supermercats" i van multiplicar les vendes registrades les últimes setmanes per nou.

Més info: Les vendes de gran consum es disparen un 8,4% pel coronavirus

Per productes, l'avituallament que va fer la major part de la població va ser de llegums, la venda de les quals es va disparar un 335%. Els prestatges de llenties, cigrons i mongetes eren dels més concorreguts els dies al voltant de la declaració de l'estat d'alarma. D'altra banda, les compres d'arròs i pasta es van enfilar un 259%.

Un altre dels clàssics aquests dies és comprar paper higiènic. En aquest sentit, l'informe de Nielsen assegura que la demanda dels productes de cel·lulosa -en què s'inclou el paper higiènic- ha augmentat un 170%. Les conserves ho han fet un 146%; les sopes, un 145%; i els olis, un 126%. Les recomanacions i, després, l'obligació de quedar-se a casa, han provocat també un augment del comerç electrònic en productes alimentaris i de primera necessitat, que ha crescut un 59,1%.  

Més informació
Recomanacions i mesures al'hora d'anar al supermercat
El Corte Inglés portarà la compra a casa als sanitaris
Els supermercats Condis reservaran una hora a la gent gran
Avui et destaquem
El més llegit