• Economia
  • La compravenda d'habitatges creix un 3,4% a Catalunya

La compravenda d'habitatges creix un 3,4% a Catalunya

L'import mitjà de les operacions immobiliàries entre l'abril i el juny se situa en 2.427 euros el metre quadrat

Una persona mira les ofertes de pisos d’una agència immobiliària | Marta Casado Pla | ACN
Una persona mira les ofertes de pisos d’una agència immobiliària | Marta Casado Pla | ACN
Redacción VIA Empresa
Barcelona
22 d'Agost de 2022

La compravenda d'habitatges va créixer un 3,4% a Catalunya en el segon trimestre d’aquest any respecte al mateix període anterior. D’abril a juny es van registrar 26.038 operacions, segons l'Estadística Registral Immobiliària del Col·legi de Registradors. La majoria d'operacions (21.791) van ser d'habitatges de segona mà, amb un creixement del 4,9%; mentre que l'obra nova (4.247) va caure un 3,7%.

 

Entre abril i juny el preu en la compravenda d'habitatges va augmentar un 1,5%, fins als 2.427 euros per metre quadrat. Catalunya es va mantenir entre les comunitats amb un preu més elevat per darrere de les Illes Balears, Madrid i el País Basc. A l'Estat, les xifres acumulades dels últims dotze mesos indiquen 626.345 compravendes inscrites, la xifra més alta des del tercer trimestre del 2008.

A Catalunya, s’incrementa el preu de l’habitatge de segona mà i baixa lleugerament el d’obra nova

En concret, al conjunt de l'Estat, entre abril i juny, es van inscriure 163.909 compravendes. Es tracta d'una xifra un 0,2% inferior al primer trimestre. Pel que fa als preus, van pujar un 2,4%, fins als 1.957 euros per metre quadrat, per un repunt en l'habitatge de segona mà (+3,4%). En canvi, el preu de l'obra nova va caure un 0,7%. Ara bé, només dues de cada deu compravendes que es van fer corresponen a habitatge d'obra nova.

 

En relació amb les dades per territoris, Catalunya es va situar com la segona comunitat amb més compravendes, només superada per Andalusia (33.186).

Pel que fa a la compra d'habitatges per part d'estrangers, els registradors destaquen que, durant el segon trimestre, la demanda d'aquest mercat va assolir el seu nivell màxim dels últims deu anys. Així, la compravenda per part de ciutadans de fora de l'Estat va suposar un 14,7% del total d'operacions. D'aquesta manera s'acumulen cinc trimestres consecutius de creixement.

Les nacionalitats que encapçalen les compres són els britànics, amb un pes del 9,77%. Els segueixen els alemanys (9,07%), els francesos (6,61%), els marroquins (4,93%), els belgues (4,89%) i els romanesos (4,85%).