Arrenca el procés per posar en marxa el vot electrònic a les Cambres de Comerç

El Consell General convoca el concurs públic per contractar la plataforma i la Conselleria d'Empresa l'auditoria del procés del vot

La Consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, reuneix el consell de cambres per primer cop | Cedida La Consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, reuneix el consell de cambres per primer cop | Cedida

Després que a finals d'any es signés la resolució de convocatòria de les eleccions a les 13 Cambres de Comerç de Catalunya, el Consell General de Cambres ja ha convocat el concurs públic per contractar la plataforma de vot electrònic i, de la seva banda, la Conselleria d'Empresa, ha convocat l'auditoria del procés del vot, segons ha pogut confirmar VIA Empresa.

Més info: Les eleccions a les Cambres es faran per vot electrònic

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar la mesura cautelar presentada per Staff Pavillon, propietat de Xavier Vallhonrat, per suspendre el decret del procés elector de les Cambres de Comerç. L'empresa considerava que el decret de la Generalitat presentat a finals de juliol "no respecta la normativa bàsica estatal" de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació perquè promou el vot electrònic enlloc del vot per correu postal. Però el TSJC no li va donar la raó.

I ara ja és una realitat. Prop de 682.000 empreses podran votar de forma electrònica remota entre el 2 i el 7 de maig, però, si ho prefereixen, podran emetre el seu vot electrònic presencial el dia 8 del mateix mes. I ho podran fer per una de les quatre candidatures que, de moment, s'han presentat públicament: el conseller delegat de Cacaolat, Enric Crous, el president de Numintec, José Maria Torres, president de Banca Mediolanum, Carles Tusquets, o l'economista Ramon Masià.

Més informació
El vot electrònic, la pugna a la Cambra
Enric Crous: "Vull posar els punts sobre les is des de la Cambra de Barcelona"
Torres: "La Cambra actual no representa autònoms, pimes, ni grans empreses"
Avui et destaquem
El més llegit