El Congrés aprova fer fixos més de 67.000 professionals sanitaris

El decret també conté mesures per evitar que "es tornin a produir noves bosses de temporalitat"

Professionals sanitaris de l'Hospital Clínic, en una imatge d'arxiu | ACN Professionals sanitaris de l'Hospital Clínic, en una imatge d'arxiu | ACN

El Congrés ha donat llum verda al decret, aprovat el passat 5 de juliol al Consell de Ministres, que pretén fer fixos més de 67.000 professionals sanitaris a l’Estat espanyol, amb 270 vots a favor, 75 abstencions i cap vot en contra. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va reivindicar que era "un dels processos d'estabilització més grans de la història" del sistema sanitari. Les convocatòries de places s'hauran de publicar abans que acabi l'any i seran les comunitats autònomes les que ho hagin de fer, ja que són les competents en sanitat.

Pel que fa a l'estabilització de places, aquells professionals que hagin encadenat de "forma ininterrompuda" contractes temporals des d'abans de l'1 de gener de 2016 podran optar a un concurs de mèrits per acreditar l'experiència i accedir a una de les places fixes que surtin ofertes. Les places de les persones que portin treballant des del 31 de desembre de 2020 amb contractes temporals sortiran a concurs d'oposició.

D'altra banda, el decret també conté mesures per evitar que "es tornin a produir noves bosses de temporalitat". La norma fa desaparèixer els nomenaments eventuals i estableix dues tipologies de contractes temporals. Un per a personal estatutari temporal interí, que no podrà ser superior a tres anys, doncs passat aquest temps haurà de ser cobert per una plaça fixa. La segona tipologia de contracte és de substitució en casos de vacances, baixes, reduccions de jornada o altres.

Més informació
Salut i sanitat, el sector on més creix el salari
La salut mental i el dentista públic entren als pressupostos
Dedalus obrirà un hub de salut digital a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit