Colau convoca el consell general de Fira de Barcelona

L'alcaldessa de la capital catalana inclourà a l'ordre del dia l'aprovació dels comptes del 2017 i 2018 i la tria d'un nou president

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | Cedida L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | Cedida

Després de més d'un any de desavinences per la renovació administrativa de la Fira de Barcelona, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tirat pel dret i ha decidit convocar el consell general de la Fira, que ella mateixa presideix, per als proper dia 14 de desembre, segons confirmen fonts coneixedores a VIA Empresa.

L'ordre del dia principal serà la tria del nou president, que ha de substituir Josep Lluís Bonet. A més d'aprovar els pressupostos del 2017 i 2018. Després d'un any d'endarreriments per discrepàncies entre l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Cambra de Comerç de Barcelona, la reunió haurà d'escollir un substitut a l'empresari provinent de Freixenet.

Ara per ara, el candidat millor posicionat seria el proposat per la Cambra de Comerç, Pedro Fontana, provinent del Grupo Elior i que té certa trajectòria dins de la Fira. Però a Fontana, el càrrec de conseller li caduca en un any, així que la seva presidècia seria interina.

I en aquest any han de passar dos fets rellevants: hi haurà eleccions locals i potser l'Ajuntament de Barcelona canvia de color i, a més, hi haurà eleccions a les Cambres de Comerç. I per tant les entitats que han de proposar els noms tindrien cúpules noves.

El ball de noms ha donat molt de sí: per part de l'Ajuntament, la proposada era Helena Guardans de Sellbytel; per part de la Generalitat havia sonat Pau Relat, de Mat Holding. Guardans es va autodescartar ja fa mesos i, per la seva banda, Relat, vinculat a l'associació FemCat, és vist com el candidat de l'independentisme.

La tercera opció és que no surti cap candidat escollit, un escenari possible però incert.

CCIB

Una de les patates calentes que hi haurà a sobre de la taula del futur president de l'entitat firal és la gestió del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, CCIB, que gestiona actualment la francesa GL events. Colau va encarregar a Fira de Barcelona la gestió del CCIB a partir de l'any 2021, decisió que l'empresa gal·la intentarà recórrer.

Amb aquest objectiu, la companyia va incorporar aquest octubre a Rafael Guardans, germà d'Helena Guardans (i candidata de Colau a la Fira), per tal de "gestionar la renovació de la concessió".

Més informació
Tusquets vol presidir la Cambra de Comerç de Barcelona
José María Torres, candidat a presidir la Cambra de Barcelona
Miquel Valls no repetirà a la Cambra
Avui et destaquem
El més llegit