La Costa Brava, líder de l'oferta turística a Catalunya

La zona concentra un 41% dels establiments turístics i un 37% de places de tot el territori

La Costa Brava és la zona amb més oferta turística de Catalunya | iStock La Costa Brava és la zona amb més oferta turística de Catalunya | iStock

La Costa Brava lidera l'oferta turística a Catalunya. La zona concentra un 41% dels establiments de tot el territori i un 37% del total de places. Els reptes que té per endavant la Costa Brava en matèria de turisme inclouen la sostenibilitat, la innovació, però també el Brexit i la creació de nous mercats. Tots aquests temes s'han debatut en les jornades El turisme de les comarques gironines a debat, organitzades per la Taula Gironina de Turisme. 

"El nou turisme que sobrevingui necessita contemplar un millor encaix entre les necessitats i demandes de la població local, dels treballadors, dels empresaris... i dels turistes", ha assegurat Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. També ha assistit als debats la consellera d'Empresa i Coneixement del Govern, Àngels Chacón, que ha destacat "la voluntat de reunir el màxim consens entre les diferents sensibilitats del sector per fer del turisme a les comarques de Girona un actiu que continuï generant riquesa; i ho faci de manera sostenible i integradora”.

Per redefinir el model de turisme és bàsic prestar atenció a les dades "perquè el conjunt de la ciutadania conegui la importància del turisme davant de determinats discursos turismofòbics i de com cal trobar l’equilibri amb el territori", segons l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. El president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega; i el president de la Taula Gironina de Turisme, Jordi Martí, també hi eren presents. 

Més info: Girona, a punt de penjar el cartell de complert per les festes

Entre els objectius, la consellera assegura que "tenim clar el model turístic pel qual apostem, un model que apunta a desestacionalitzar i desconcentrar l’oferta turística arreu de Catalunya, a més d’avançar de manera sostenible i integradora". 

A les taules rodones hi ha hagut representants del sector com Marc Casadellà, de Turisme Actiu; Catiana Tur, gerent d’ACAVe; Sílvia Romero, tècnica de Turisme a l’Ajuntament de Palamós; i Dolors Vidal, professora de la Universitat de Girona. També hi han participat agents del sector de l'allotjament turístic: apartaments, càmpings, turisme rural... Els responsables de la Taula Gironina de Turisme expliquen que “el sector turístic gironí ha demostrat la seva solidesa, fins i tot en temps de crisi econòmica. Ara cal fer un pas més endavant, que inclogui compromisos amb la societat, amb el territori i el medi ambient. Amb aquesta voluntat neix la iniciativa d’aquest 2020. Obrim, doncs, el debat a tota la societat gironina”.

Més informació
Els càmpings de Girona allarguen la temporada pel canvi climàtic
Ryanair es queda a Girona
Avui et destaquem
El més llegit