Cuina solidària contra la covid-19

La iniciativa del xef José Andrés ha permès elaborar, a les cuines del CCIB, més de 175.000 menús destinats a persones vulnerables de l'àrea de Barcelona

La cuina solidària del CCIB | Cedida La cuina solidària del CCIB | Cedida

Districlima, subministrador d'energia de calor i fred, es farà càrrec de la factura energètica del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), que, durant dos mesos, ha reobert les seves cuines per acollir l'ONG del xef José Andrés, de World Central Kitchen. Segons informen en un comunicat, la iniciativa d'aquest famós cuiner i restaurador ha permès que s'hagin elaborat al CCIB fins a 5.000 menús solidaris al dia, més de 175.000 en aquests dos mesos, que a través del Banc d'Aliments han arribat als col·lectius més vulnerables de l'àrea de Barcelona.

En el seu suport solidari, Districlima ha condonat la facturació de l'energia subministrada a l'edifici, entre el 20 d'abril (quan va arrencar el projecte) i fins al 15 de juny. La col·laboració de Districlima -participada per ENGIE (50,8%), Tersa (20%), Aigües de Barcelona (19,2%), Institut Català d'Energia (5%) i IDAE (5%)- forma part del seu pla de Responsabilitat Social compromesa amb l'entorn més proper i la ciutat de Barcelona

Districlima és el subministrador d'energia de calor i fred del CCIB des de 2004, quan el Centre -gestionat per l'empresa francesa GL events- va començar la seva activitat. La xarxa de Districlima va ser constituïda el 2002 per dur a terme, per primera vegada a Espanya, una xarxa urbana de distribució de calor i fred per a calefacció. El projecte de Districlima va començar a la nova zona de Barcelona remodelada per acollir el Fòrum de les Cultures de 2004, i actualment s'ha estès pel Fòrum i el districte tecnològic de 22@ amb un projecte global amb més de 100 edificis connectats a la xarxa.

L'ONG WCK, fundada per Andrés el 2010 i amb seu a EUA, proveeix aliments a tot el món als afectats per crisis humanitàries. Arran de la pandèmia de covid-19 va iniciar l'acció als EUA per repartir menjar a través de restaurants independents. L'organització nord-americana aporta la direcció i fons per posar en marxa les cuines. A Espanya, la iniciativa va aterrar sota el lema #ChefsforSpain i ja han servit més de 2 milions de menús. La col·laboració de WCK i el CCIB va començar a l'abril i ha durat dos mesos. Actualment, el CCIB se centra en recuperar l'activitat, mentre WCK segueix la seva tasca social de cuines solidàries en diferents punts de l'àrea de Barcelona.

Més informació
Mercadona dóna 9.300 quilos d'aliments més a Girona
El CCIB, centre logístic per distribuir material a les residències
Avui et destaquem
El més llegit