El distintiu Soc smart reconeixerà la innovació als municipis

El Govern crea un segell per distingir les bones pràctiques en el camp de les ciutats intel·ligents

El segell Soc smart s'entregarà als municipis innovadors | iStock El segell Soc smart s'entregarà als municipis innovadors | iStock

Soc smart és un distintiu que reconeixerà els esforços dels municipis per convertir-se en ciutats intel·ligents. La innovació serà premiada amb aquest segell que ha creat el Govern i que començarà a atorgar-se a les primeres localitats durant l'Smart City Expo World Congress, que se celebra entre el 19 i el 21 de novembre al recinte Fira Barcelona Gran Via.

Més info: L'Smart City Congress guanya un 20% més de superfície

L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure la innovació als municipis amb mesures tecnològiques que millorin la vida dels ciutadans. Les poblacions que volen optar a obtenir aquest distintiu només han d'enviar una sol·licitud a través d'un formulari a l'extranet de les administracions de Catalunya, l'EACAT.

Estratègies smart

Els criteris que es tindran en compte a l'hora de concedir la distinció Soc smart seran: haver realitzat algun projecte en l'àmbit de les ciutats intel·ligents i incloure en el pla d'actuacions municipals una estratègia smart. A més de solucions tecnològiques adreçades als ciutadans, el distintiu també reconeixerà eines destinades a facilitar la presa de decisions, com el monitoratge, l'automatització i la interacció. 

Els ajuntaments que vulguin obtenir el segell, hauran d'estar adherits a l'Observatori SmartCatalonia, que té com a objectiu identificar i comunicar els projectes smart de tot el territori. El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública vol promoure l'ús de la tecnologia i la informació digital per innovar en els serveis públics, impulsar el creixement econòmic i una societat més sostenible i integradora.  

Més informació
Quins beneficis té viure en una 'smart city'?
Francesca Bria: "Les dades haurien de ser una infraestructura pública, com l'aigua o el transport"
Avui et destaquem
El més llegit