Donacions solidàries: famílies vulnerables, gent gran i sectors crítics

Empreses i col·lectius sumen forces per ajudar totes aquelles persones que han quedat desprotegides durant la crisi de la covid-19

Donacions solidàries: famílies vulnerables, gent gran i sectors crítics Donacions solidàries: famílies vulnerables, gent gran i sectors crítics

Les donacions solidàries en temps de coronavirus són la llum que està il·luminant el camí de moltes famílies que han quedat desprotegides en la crisi derivada de la pandèmia de covid-19 i centenars d'empreses i col·lectius s'han sumat a la causa per lluitar contra la pobresa.

L’associació Día Solidario, formada i gestionada per empleats de Naturgy, ha donat 200.000 euros més a l’ONG Educo i a la Fundació Trilema per cobrir necessitats bàsiques dels nens de 800 famílies vulnerables. La primera, els destinarà al seu programa Beques Menjador a Casa, per cobrir necessitats d’alimentació de prop de 450 nens de famílies vulnerables, amb el repartiment de 40.000 menjars (esmorzar, dinar i sopar), mentre que la Fundació Trilema dedicarà els recursos rebuts al suport educatiu i social dels alumnes més vulnerables de les seves escoles. Las beques de Trilema cobreixen estudis i material escolar, i dos mesos i mig d’alimentació, per a alumnes de sis escoles.

Més info: Els empresaris (i famosos) més solidaris contra el coronavirus

Per la seva banda, els estibadors del Port de Barcelona ja sumen 211.000 euros en donacions. Segons informen en un comunicat, la primera es va destinar a la mesa d'emergències de la Generalitat per dotar el personal sanitari dels mitjans necessaris per fer front a la pandèmia. Aquesta segona tongada, de prop de 68.000 euros, va destinada al projecte Jo em corono, que està recaptant fons per a la investigació d'una vacuna contra el coronavirus.

També ha posat el seu gra de sorra l'empresa Ako, que ha fet una donació de 30.000 euros en equips electrònics als sectors més crítics: la salut i horeca -hotels, restaurants i cafeteries-. Segons explica la companyia en una nota, aquests equips són dispositius pensats perquè el propietari d'un recinte, ja sigui un restaurant o un centre hospitalari pugui vigilar, de forma remota des del seu Smartphone o PC, el correcte funcionament de les seves càmeres i mobles de productes refrigerats. A més d'oferir la possibilitat de monitoritzar la humitat ambiental de l'aire ajudant a frenar els contagis de covid-19.

I així, centenars d'empreses i col·lectius d'arreu del món estan aconseguint fer la vida més fàcil a les famílies i persones més vulnerables i més desprotegides d'aquesta crisi, moltes de les quals mai abans havien hagut de recórrer a cap ajuda per garantir l'alimentació a les seves llars.

Més informació
'Proptech' solidària per lluitar contra la fam
'Deep tech' catalana per conviure amb la covid-19
Avui et destaquem
El més llegit