'Proptech' solidària per lluitar contra la fam

Diverses empreses del Barcelona Tech City sumen forces amb els Bancs d'Aliments perquè ningú passi gana

Alguns dels aliments que s'han donat al Banc dels Aliments | ACN Alguns dels aliments que s'han donat al Banc dels Aliments | ACN

Proptech solidària per lluitar contra la gana. Això és el que han fet diverses empreses del sector que formen part del grup de treball sectorial de Barcelona Tech City i que han llançat la campanya Proptech Solidàries, una iniciativa en suport a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) per lluitar contra la gana en el marc de la crisi del coronavirus. Entre elles, destaquen Brickbro, Barcelona Tech City, Badi, Kasaz, Spotahome i PropTechBiz.

Segons expliquen els responsables de FESBAL, els bancs d'aliments estan experimentat en les últimes setmanes un increment significatiu de persones que acudeixen als seus centres de forma regular. De perllongar-se aquesta situació, afegeixen, podria produir-se una "escassetat alarmant" de provisions a curt i mig termini. Per exemple, el Banc d'Aliments de Catalunya ha detectat que la demanda ha crescut un 40% des de l'inici de la pandèmia i a la Rioja el Banc d'Aliments ha lliurat 229.247 quilos des de l'inici del confinament fins a l'11 de maig.

"La realitat ens afecta a tots per igual, creiem que és part de la nostra responsabilitat com a empreses obertes a la societat involucrar-nos quan hi ha problemes. Treballarem dur des del sector per arribar al màxim possible d'organitzacions", explica Guillermo Preckler, CEO de Brickbro. La iniciativa compta amb la participació inicial de 19 empreses, que el seu objectiu és acumular el major nombre possible de suports.

Proptech Solidàries recaptarà fons a través de la plataforma de fundraising contraelcoronavirus.org, els quals seran destinats íntegrament a les diferents bancs d'aliments del país. La campanya està oberta a empreses del sector i a particulars que vulguin col·laborar a través d'una donació o participant en els esforços de recaptació.

Més informació
Mr Neiborhú, un app per potenciar la solidaritat entre veïns
La solidaritat del teixit empresarial català en la covid-19
Aneto se suma a la solidaritat repartint caldos a hospitals i gasolineres
Avui et destaquem
El més llegit