Ebro i Chery preveuen contractar 1.250 treballadors de l’antiga Nissan i fabricar 150.000 vehicles

El procés d’assemblatge de l’Omoda 5 començarà a finals d’estiu

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez; el president de la Generalitat, Pere Aragonès; i altres càrrecs polítics durant la signatura de l'acord entre Ebro-EV Motors i Chery a la Zona Franca | ACN El president del govern espanyol, Pedro Sánchez; el president de la Generalitat, Pere Aragonès; i altres càrrecs polítics durant la signatura de l'acord entre Ebro-EV Motors i Chery a la Zona Franca | ACN

Ebro i Chery han formalitzat aquest divendres a la Zona Franca de Barcelona la seva aliança per reactivar l’antiga fàbrica de Nissan, que ara serà coneguda com a Ebro Factory. Les dues empreses preveuen arribar a contractar 1.250 treballadors de l’antiga factoria i arribar a fabricar 150.000 vehicles l’any 2029.

El conseller delegat d’Ebro, Pedro Calef, ha destacat el “compromís total” de la joint venture entre l’empresa catalana i la xinesa per produir a Catalunya i ha indicat que l’assemblatge de l’Omoda 5 començarà a finals d’aquest mateix estiu. La signatura del pacte s’ha fet en un acte protocol·lari que ha comptat amb la presència del president Pere Aragonès i el president espanyol, Pedro Sánchez.

El projecte inicialment suposa la incorporació d'uns 150 treballadors, actualment en formació, si bé preveu recuperar fins a 1.250 llocs de feina: d'aquesta manera, es tanca el procés de reindustrialització de la planta, que va començar el desembre del 2021, quan Nissan va abandonar les instal·lacions.

Més informació
L'arribada de Chery a la Zona Franca es farà en tres fases, que s'aniran "explicant i consolidant"
Chery i Ebro tanquen l'acord que reactivarà l'antiga fàbrica de Nissan
Avui et destaquem
El més llegit