L'economia catalana va créixer un 5,5% l'any 2022

L'any passat, la xifra va arribar als 270.710 milions d'euros, augmentant el PIB un 2,7%

Cadena de muntatge de la fàbrica de Ray Electric Motors a Sant Joan Despí | ACN Cadena de muntatge de la fàbrica de Ray Electric Motors a Sant Joan Despí | ACN

L'Institut Nacional d'Estadística de Catalunya (Idescat) ha confirmat que l'economia catalana va créixer un 5,5% l'any 2022. L'organisme ha detallat que el Producte Interior Brut (PIB) de Catalunya durant l'últim any va ascendir fins a 270.710 milions d'euros. La xifra suposa que, a preus corrents, es va recuperar el sotrac de la pandèmia.

El centre d'estudis atribueix la millora al consum de les llars (4,1%) i la formació bruta de capital (3,8%). Pel que fa a l'últim trimestre de l'any passat, l'indicador va augmentar un 2,7% interanual, sis dècimes per sota de les dades provisionals avançades a principis de febrer (3,3%). Així mateix, va suposar un retrocés de dos punts i tres dècimes respecte del tercer trimestre (5%).

Per la seva part, les exportacions i les importacions van créixer un 14% i un 7,5% respectivament, i, en tots dos casos, "els components turístics han estat determinants per assolir aquestes dades de creixement". Així mateix, el Govern ha destacat que l'increment total és igual a l'estimació avançada per a l'economia espanyola i dos punts percentuals superior a la mitja de la Unió Europea.

Més informació
Com afectarà la fallida de Silicon Valley Bank a l’economia catalana?
Els animadors de l'economia catalana
La multilocalització i la diversificació, els deures de l’economia catalana al món
Avui et destaquem
El més llegit