L'economia espanyola creix un 0,6% al 1er trimestre

L'activitat s'incrementa, en gran part, per les exportacions

Imatge d'una empresa de cablejat | Generalitat Imatge d'una empresa de cablejat | Generalitat

L’economia espanyola va tancar el primer trimestre de l’any amb un creixement del 0,6% en comparació amb el balanç anterior. Aquesta és una de les principals dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística, organisme que ha realitzat una previsió a l’alça de les xifres del Producte Interior Brut. La principal raó del nou escenari és, principalment, l’augment de les inversions i exportacions. 

Malgrat l’alta inflació i els efectes derivats de la guerra a Ucraïna, el ministeri d’Afers Econòmics assegura que, entre gener i març, l’economia ha recuperat els nivells previs a la pandèmia. La demanda interna va contribuir en 1,4 punts al creixement del PIB del primer trimestre, tres dècimes més que en els últims mesos del 2022; mentre que la demanda externa va aportar 2,8 punts, nou dècimes més. 

En concret, les exportacions van augmentar un 5,7% intertrimestral. La xifra contrasta amb les dades de l'últim trimestre del 2022, quan les vendes a l'exterior van caure un 1%. Respecte fa un any van pujar un 10,2%. Al seu torn, la inversió va augmentar un 1,1% respecte dels últims tres mesos de l'any passat. De nou, la xifra contrasta amb les xifres negatives dels dos trimestres anteriors (-0,7% el tercer trimestre del 2022 i -1,1% el quart trimestre).

Més informació
L'economia espanyola va créixer un 5,5% durant el 2022
El Govern assegura que l'economia catalana creixerà, com a mínim, un 1,7% el 2023
Electrificar l'economia amb la força del vent
Avui et destaquem
El més llegit