Espanya superarà el 2024 els nivells màxims d'arribades de turistes internacionals

Madrid i Màlaga destaquen com les ciutats amb més creixement en el nombre d'arribades internacionals a Europa, amb un augment del 30% i 25%

El turisme té gran pes a Catalunya | iStock El turisme té gran pes a Catalunya | iStock

Espanya rebrà un 13% més de turistes durant el primer semestre del 2024 que en els primers sis mesos del 2019, segons les dades analitzades pel Consell Mundial dels Viatges i el Turisme (WTTC, per les sigles en anglès). Així s'extreu d'un estudi realitzat per aquesta entitat juntament amb Fordwardkeys sobre les darreres tendències de viatges a Espanya, que preveu que el país superi els nivells màxims d'arribades internacionals i capacitat.

Madrid i Màlaga destaquen com les ciutats amb més creixement en el nombre d'arribades internacionals a Europa, amb un augment del 30% i 25% en comparació de la primera meitat del 2019, respectivament.L'augment de la demanda s'ha reflectit en un augment de capacitat de passatgers per part de les aerolínies, amb un nombre de seients que durant la primera meitat del 2024 superarà en un 13% els nivells del mateix període del 2019, amb més de 54 milions de seients.

Madrid-Barajas segueix sent l'aeroport més transitat d'Espanya, superant els 13 milions de passatgers els sis primers mesos del 2024, un 8% per sobre dels nivells màxims del 2019. A la llista dels principals aeroports, també s'hi inclou Barcelona-El Prat i Palma de Mallorca, amb més d'11 milions i cinc milions, respectivament.

Més informació
La demarcació de Barcelona rep 12.418 milions d'euros del turisme
L'auge del turisme rural: creix la despesa un 4,7% per persona i dia a Catalunya
El 70% dels barcelonins aproven el turisme
Avui et destaquem
El més llegit