Els esquiadors catalans a les estacions de la Catalunya Nord superen els nivells precrisi

El volum de catalans que utilitzen els complexos d'esquí de la zona representa el 25% del total

Esquiadors en un telecadira a l'estació Font Romeu Pyrénées 2000 | ACN Esquiadors en un telecadira a l'estació Font Romeu Pyrénées 2000 | ACN

Els esquiadors catalans conquereixen les estacions de la Catalunya Nord, agrupades sota la marca Neus Catalanes. El volum de catalans que utilitzen els complexos d'esquí de la zona representa un 25% del total, una xifra que ha anat incrementant en els últims cinc anys i ja supera el nivell d'abans de la crisi. Llavors, la presència catalana suposava entre un 20% i un 23%. 

Amb l'arribada de la crisi, el percentatge de catalans entre els visitants de la zona va reduir-se fins a entre un 12% i un 13%. Dues de les estacions que més catalans reben són Font-Romeu Pyrénées 2000, a l'Alta Cerdanya, i Les Angles, al Capcir. Totes dues es troben a només uns 40 minuts de Puigcerdà. El director de l'oficina de turisme de Les Angles, Antonio Martín, destaca la "importància" que té per a aquestes estacions la clientela catalana entre el ventall de perfils estrangers que hi van a esquiar. A més, confia que la proporció creixerà encara més.  

L'afluència catalana a la zona és tant dels que tenen una segona residència a la Cerdanya com dels que viatgen des de Barcelona. A més, el fet que els entrenaments d'alguns clubs d'esquí catalans, com el de Puigcerdà i el de Llívia, siguin a la zona també hi contribueix. 

Campanya de Nadal

Les sis estacions que formen part de les anomenades Neus Catalanes han rebut uns 100.000 esquiadors durant les vacances de Nadal. Segons Martín, és una dada "excepcional", que s'ha aconseguit per l'alt volum de pistes obertes, gràcies al fred que va permetre mantenir la neu en bon estat. Les vacances d'hivern de França, al febrer, són una altra època forta per a aquestes estacions, durant les quals esperen un 100% d'ocupació. 

Més informació
Les estacions d'esquí superen previsions per la Puríssima
FGC promociona la seva neu per "fixar gent al territori"
Les pistes d'esquí omplen els hotels del Pirineu lleidetà pel pont
Avui et destaquem
El més llegit