L'Estat enceta el PERTE naval

El Govern central publica al BOE les bases del projecte de recuperació del sector per avançar en la transició cap a les energies renovables marines

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto | Europa Press La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto | Europa Press

El Govern espanyol ha publicat al BOE les bases per al projecte de recuperació del sector naval. El PERTE convocat per l'executiu central compta amb un pressupost de 200 milions d'euros durant el període 2022-2023, una inversió que podria arribar a generar 3.100 llocs de feina directes principalment en regions perifèriques de l'Estat.

Del total de la inversió, 120 milions d'euros corresponen al Mecanisme de Recuperació i Resiliència, i arriben a l'Estat en forma de subvenció, mentre que els 80 MEUR restants ho fan en forma de préstec a càrrec dels PGE. Les ajudes correspondran al període 22-23, si bé tindran un termini màxim de realització fins al 30 de juny del 2025.

Com en altres PERTEs, les empreses que vulguin optar als ajuts públics d'aquest programa s'hauran de constituir en una agrupació formada com a mínim per sis companyies amb un mínim del 40% de pimes. Els requisits del Govern obliguen que cada agrupació compti amb dues drassanes, una d'elles privada; i els projectes han de justificar la presència d'un promotor indústria, un proveïdor tecnològic i un interlocutor amb l'administració. En total, el PERTE naval preveu una inversió de 1.460 milions d'euros, amb 310 MEUR públics i uns 1.150 MEUR traccionats del sector privat, més del triple del muntant aportat per les administracions.

Segons la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, el projecte permet "transformar la cadena de valor del sector naval i avançar en el desenvolupament d'energies renovables marines". El PERTE, defensa la titular d'Indústria, "serà clau per millorar la competitivitat de la indústria naval espanyola, reconeguda per la seva versatilitat".

Més informació
El PERTE del vehicle elèctric i connectat tanca amb 13 projectes tractors per valor de 5.927 MEUR
El Govern central aprova el PERTE dels microxips
Seat, Volkswagen i una seixantena d'empreses creen el PERTE per al vehicle elèctric
Avui et destaquem
El més llegit