Eulen comença la vaga indefinida

Els treballadors de l'empresa de seguretat de l'aeroport del Prat rebutjen la proposta resultant de la mediació amb la Generalitat

El Consell de Ministres va acordar establir l'arbitratge obligatori com a solució al conflicte al Prat El Consell de Ministres va acordar establir l'arbitratge obligatori com a solució al conflicte al Prat

L'Aeroport de Barcelona-El Prat viu a partir d'aquest dilluns una vaga indefinida de 24 hores dels treballadors de seguretat d'Eulen després que hagin fracassat les negociacions entre el comitè de vaga, l'empresa i Aena malgrat la mediació de la Conselleria de Treball.

Els treballadors es van reunir en assemblea aquest dissabte al Prat de Llobregat (Barcelona) i van votar rebutjar el resultat de la mediació, que contemplava un increment salarial de 200 euros mensuals en 12 pagues l'any.

La consellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa, va acceptar el resultat de l'assemblea -150 vots en contra de la proposta d'un total de 187- i va donar per acabada la mediació del seu departament, si bé es va mostrar disposada a treballar "tota la nit perquè no hi hagués vaga", sempre que totes les parts ho sol·licitin.

"S'acaba la nostra tasca i ara, si volen negociar, han de fer-ho les dues parts, que són Eulen amb Aena i els treballadors", va indicar Bassa, que va apuntar que el conflicte al Prat podria estendre's a més aeroports d'Espanya, com al de Madrid-Barajas.

Des del Ministeri de Foment, Íñigo de la Serna ha reconegut que la situació que genera mantenir la vaga és "complicada" ja que pot provocar un problema de seguretat i d'ordre públic a les instal·lacions, per la qual cosa ha justificat el reforç del dispositiu de la Guàrdia Civil a l'aeroport.

Així mateix, el ministre va anunciar per a aquest dilluns a la tarda la primera de les reunions de la comissió de seguiment a la qual seran convocats la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona "de cara a avaluar com estan anant les coses a l'aeroport", i en quina mesura van resultant efectius els mitjans engegats, per si fos necessari augmentar-los.

La protesta dels treballadors d'Eulen té el seu origen en la falta personal que perceben a l'àrea de control de seguretat del Prat en els nous contractes, que consideren precaris, ja que no arriben als 900 euros mensuals.

Fins ara, els vigilants de seguretat de l'empresa havien convocat vagues els divendres, diumenges i dilluns en diferents franges horàries, però a partir d'aquest dilluns l'aturada serà absoluta durant tot el dia.

Més informació
El Govern insta Eulen a tornar a votar la proposta de mediació
Els treballadors d'Eulen mantenen la vaga
Els treballadors d'Eulen voten posar fi al conflicte del Prat
Avui et destaquem
El més llegit