El Govern insta Eulen a tornar a votar la proposta de mediació

La consellera de Treball, Dolors Bassa, no descarta un laude obligatori per resoldre el conflicte del Prat

El Consell de Ministres va acordar establir l'arbitratge obligatori com a solució al conflicte al Prat El Consell de Ministres va acordar establir l'arbitratge obligatori com a solució al conflicte al Prat

La consellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa, ha proposat al comitè de vaga d'Eulen la celebració aquest divendres d'una nova assemblea en la qual sotmetin a votació la proposta de mediació de la Generalitat, a la qual es va adherir l'empresa. La consellera ha assegurat que no descarta que el conflicte laboral entre els treballadors d'Eulen i la direcció de l'empresa s'acabi resolent mitjançant un laude obligatori si no s'arriba a un acord.

Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual ha posat en dubte que la interlocució amb el comitè de vaga sigui vàlida, després d'haver aprovat vuit dels nou punts de la proposta de mediació però haver obert el vot sobre la qüestió relativa a l'àmbit econòmic.

"La mediació per part de la Generalitat en aquest escenari està tancada. Una altra cosa és que tornin a votar la proposta sencera i que el Govern intervingui sobre el resultat", ha exposat i ha retret al comitè de vaga que hagi plantejat malament l'assemblea, a parer seu.

A més, Bassa ha titllat de "falta de respecte" la poca participació en l'assemblea dels treballadors, ja que "es tracta d'un conflicte que té paralitzat l'Aeroport de Barcelona" i les conseqüències del qual afecten un gran nombre de ciutadans.

Augment de la presència policial durant la vaga

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat que el comitè de crisi ha decidit "intensificar" la presència de la Guàrdia Civil a l'Aeroport de Barcelona i que es desplegaran agents d'aquest cos en els filtres de seguretat, controlats per treballadors de l'empresa Eulen, coincidint amb l'inici de la jornada de vaga indefinida prevista el pròxim dilluns 14 d'agost.

En roda de premsa després de la reunió, de la Serna ha subratllat que "en aquesta primera fase" no es tracta de substituir el personal d'Eulen en els controls de seguretat, sinó que s'incorporarà agents de la Guàrdia Civil perquè són els qui tenen la competència de garantir la seguretat i l'ordre públic de l'aeroport.

D'altra banda, el portaveu de la Generalitat, Jordi Turull, ha anunciat que oferiran al Govern l'ajuda dels Mossos d'Esquadra per minimitzar i evitar les "incomoditats" que sofreixen els ciutadans en l'Aeroport del Prat per la vaga dels empleats d'Eulen.

Més informació
Els treballadors d'Eulen mantenen la vaga
Els treballadors d'Eulen voten posar fi al conflicte del Prat
La proposta de Treball convenç Eulen però no el comitè de vaga
Avui et destaquem
El més llegit