Europa promocionarà negocis verds al Mediterrani

Acció Climàtica liderarà un nou projecte de la Unió per l'impuls de l'economia sostenible

El pla RESET acompanyarà noves iniciatives empresarials sostenibles i circulars | iStock El pla RESET acompanyarà noves iniciatives empresarials sostenibles i circulars | iStock

El Centre d'Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat liderarà un projecte europeu de suport a la creació de negocis verds. El programa RESET comptarà amb un finançament d'un milió d'euros – 900.000 euros aportats per la Unió Europea – amb l'objectiu de "catalitzar els impactes econòmics, ambientals i socials" de negocis verds i circulars al Mediterrani.

El projecte s'implementarà durant dos anys, en què les institucions oferiran suport a les empreses i iniciatives econòmiques sostenibles, amb el propòsit de "desenvolupar les seves capacitats". El SCP/RAC oferirà accions d'acompanyament, formació i assistència tècnica a les empreses amb projectes sostenibles.

RESET promourà, a més, la creació de polítiques públiques regionals de desenvolupament de l'economia verda i circular. A més, oferirà formacions per garantir que "aquest coneixement sobre les millors pràctiques en la creació de negocis sostenibles arribi als emprenedors". També elaborarà documents estratègics per ajudar a la creació d'aquest tipus de negocis. Finalment, RESET atorgarà un guardó a les iniciatives creades per aquest pla amb més èxit.

Més informació
L'economia circular, un camí necessari per les empreses
Per què cal aplicar l’economia circular a l’edificació?
Bic i TerraCycle juntes pel reciclatge i l'economia circular
Avui et destaquem
El més llegit