Exceltur alerta d'un canvi en el turisme pel Brexit i l'escenari polític espanyol

Les taxes de creixement seran "molt per sota" de les obtingudes en els darrers anys i només s'espera que s'incrementi un 1,7%

Els turistes britànics posposen la decisió sobre les vacances pel Brexit | iStock Els turistes britànics posposen la decisió sobre les vacances pel Brexit | iStock

L'Aliança per a l'Excel·lència Turística (Exceltur) avisa que el 2019 es produirà un canvi en el sector turístic espanyol amb taxes de creixement "molt per sota" de les obtingudes en els darrers anys, segons s'exposa en el monitor de competitivitat turística de les comunitats autònomes, Monitur. A més, manté a l'1,7% el creixement del sector a Espanya per aquest any, lleugerament per sota del 2% registrat el 2018.

Més info: El turisme fa el triplet a Catalunya amb més visitants, despesa i pernoctacions

Segons el seu president, Gabriel Escarrer, el sector tancarà l'any amb millores llunyanes del 4% i el 5% registrades el 2016 i el 2017. Tot plegat afectarà al turisme espanyol, que estarà influenciat per la desacceleració de les economies d'alguns dels mercats emissors més rellevants i per a la recuperació de destinacions competidores del mediterrani com Egipte i Turquia. A això, també s'hi suma "l'escenari polític espanyol convuls", amb moltes eleccions a la vista.

El també vicepresident i conseller delegat de Melià ha explicat, a més, que la "inestabilitat en què es troba immers el Regne Unit [pel Brexit] està passant factura perquè està posposant les decisions sobre les vacances" dels turistes britànics. Segons assegura, el tema "no és alarmant" per al sector, però "sí que inquieta i preocupa".

Més informació
El turisme incrementa la recaptació d'impostos de l'ATC un 6,1% el 2018
Eurecat aposta per la innovació en el turisme
El desembre salva el turisme a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit