Les exportacions continuen batent rècords: 8.453,5 milions registrats al juliol

En canvi, a l'Estat les vendes a l'exterior han disminuït un 5% en comparació amb el mateix període de l'any passat

Les exportacions han pujat un 5,1% el juliol d'aquest any | ACN Les exportacions han pujat un 5,1% el juliol d'aquest any | ACN

Les exportacions han pujat un 5,1% el juliol d'aquest any en comparació amb el mateix període del 2022 per l'impuls dels productes químics, els béns d'equip i el sector de l'automòbil, segons les dades del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Les vendes de Catalunya a l'estranger s'han enfilat fins als 8.453,5 milions d'euros, la xifra més alta de la sèrie històrica en aquest mes.

També ha batut un rècord el total acumulat entre gener i juliol, amb 61.670,9 milions d'euros. D'altra banda, les importacions han sumat 9.266,2 2 milions d'euros, un 6,4% més que fa un any, la segona dada més alta dels registres d'aquest mes, només superada el juliol del 2022.

També ha batut un rècord el total acumulat entre gener i juliol, amb 61.670,9 milions d'euros

Per demarcacions, Barcelona s'ha mantingut com la que ha sumat més vendes a l'estranger durant el juliol, amb 6.614 milions d'euros, un 6,4% més que el mateix període de l'any passat. L'ha seguit, Girona, amb 691 milions d'euros, un 2,7% més; i Lleida amb 289,8 milions d'euros, un 4,8% més. En canvi, Tarragona, ha notat un descens del 2,7%, fins als 858,7 milions d'euros.

A l'Estat, cauen les vendes

Al conjunt de l'Estat, en canvi, les vendes a l'exterior han caigut un 5% en comparació amb el juliol de l'any passat, fins als 30.445,8 milions. Catalunya ha estat la comunitat més exportadora amb una quota del 27,8%.

Més info: Rècord d'exportacions catalanes gràcies als productes químics i al sector automobilístic

Segons les dades aportades pel ministeri, els sectors que han arrossegat la caiguda a tot l'Estat són els productes energètics, especialment el petroli (-3,7 punts) i també les aeronaus (-2,8 punts) o matèries primeres com el ferro i l'acer (-0,9 punts) o els plàstics (-0,8 punts). En canvi, van registrar un increment de vendes sectors com els de l'automòbil (3,2 punts), el material de transport per carretera (1,3 punts) o els medicaments (+0,6 punts).

Més informació
Per què les exportacions catalanes d'alta tecnologia descendeixen?
Rècord de les exportacions catalanes: 9.017 milions al maig
El “bon ritme” de l’economia catalana: resiliència, retorn del turisme i més exportacions
Avui et destaquem
El més llegit