Fira Barcelona gestiona dos recintes firals de la Xina

En aquests centres s’han programat més de 40 certàmens fins a finals d’any

Imatge del recint firal de Shangqiu, a la Xina | Fira Barcelona Imatge del recint firal de Shangqiu, a la Xina | Fira Barcelona

Fira Barcelona ha assumit la gestió de dos recintes firals a la Xina, a les ciutats de Xuzhou i de Nanchang. Així referma la seva expansió a l’exterior amb la seva consolidació en un mercat estratègic com és l’asiàtic. Les dues instal·lacions han reiniciat la celebració de salons aquest mes de juny, tornant així a l’activitat després d’una nova aturada al país a causa de la pandèmia. Preveuen celebrar més de 40 esdeveniments fins a finals d’any.

La institució firal barcelonina es consolida al mercat firal xinès amb la gestió d’aquests dos recintes internacionals: Xuzhou Greenland Huaihai International Expo Center i Nanchang Greenland International Expo Center. Ho fa de la mà d’una de les principals empreses constructores del món amb qui ha subscrit una joint venture, Greenland, per dissenyar i impulsar recintes firals en el aquest país en els propers anys.

Tot i que Fira Barcelona ja ha coorganitzat anteriorment alguns esdeveniments a Xina i al continent asiàtic, ara serà l’encarregada de gestionar, tan a nivell comercial, tècnic, com logístic i operatiu, uns recintes que sumen prop de 240.000 metres quadrats de superfície expositiva i que s’han projectat com a eines claus pel desenvolupament econòmic de les seves ciutats.

Les dues instal·lacions tornen a l’activitat després de l’última onada de Covid-19

Les dues instal·lacions tornen a celebrar salons després de la recent aturada provocada per una nova onada de Covid a la Xina i preveuen organitzar una quarantena d’esdeveniments aquest any. El primer va ser el Saló Internacional de l’Automòbil, celebrat del 2 al 5 de juny a Nanchang.

El recinte, que ocupa 170.000 metres quadrats, enguany té previst celebrar 25 salons, entre ells l’Exposició d’Equipament i Material de Laboratori (agost), el Saló i Conferència Nacional de Medicina Tradicional Xinesa i el Saló Internacional de la Indústria de les Comunicacions i l’Electrònica (octubre), així com la Fira Nacional d’Equipament i Tecnologia per a l’Educació, considerat un dels més importants de la Xina.

Les fires més destacades de Nanchang són les de noves tecnologies aplicades a l’automoció i la mobilitat

Amb una població de més de 5 milions de persones, Nanchang és una ciutat del sud-est del país amb una gran tradició agroalimentària i una creixent indústria vinculada a sectors com l’automobilístic, el tèxtil, la química, o l’electrònica, entre d’altres.

De la seva banda, el nou recinte de Xuzhou, inaugurat a finals de 2021, que compta amb 66.000 metres quadrats de superfície expositiva i es preveu que arribi als 136.000 en properes fases, acollirà una quinzena de salons. Els més destacats són de l’àmbit de les noves tecnologies aplicades a l’automoció i la mobilitat urbana, la màquina-eina, l’equipament mèdic i tecnologies per a la salut, o la seguretat i l’equipament d’emergència, entre d’altres.

Ubicada al centre-est de la Xina, Xuzhou té més de 8,5 milions d’habitants i és un enclavament estratègic per la seva bona connectivitat per carretera i tren amb les províncies de Henan i Shandong, la ciutat portuària de Lianyungan i el centre econòmic de Shanghai.

Ricard Zapatero, director de Negoci Internacional: aquestes operacions a la Xina “consoliden” Fira Barcelona com a actor rellevant en aquest mercat estratègic

El director de Negoci Internacional de Fira Barcelona, Ricard Zapatero, destaca que la gestió dels dos recintes internacionals “consoliden Fira com a actor rellevant en un mercat estratègic” com el xinès i refermen la seva estratègia d’impuls de l’acció exterior amb l’objectiu d’oferir oportunitats de negoci a empreses que volen obrir nous mercats.  A més, Zapatero recorda que inicien aquest camí “en un moment crucial en què s’estan tornant a celebrar fires arreu del país”.

A més, La joint venture Greenland-Fira està dissenyant un nou recinte firal de més de 100.000 metres quadrats a la ciutat xinesa de Shangqiu que es preveu que pugui entrar en funcionament a partir del 2024. Ubicada a l’est del país, es tracta d’una ciutat que ha experimentat un important creixement els últims anys i ara compta amb més de 7,8 milions d’habitants.

Nous salons

L’aposta per l’activitat a l’exterior també s’està potenciant amb l’organització aquest 2022 d’11 salons en diversos països del món. Les edicions exteriors d’Smart City Expo World Congress, el certamen líder mundial sobre ciutats intel·ligents que organitza Fira Barcelona, i els esdeveniments coorganitzats amb el Grupo Empresarial Palco al recinte de Pabexpo de la Habana, a Cuba, protagonitzen aquesta estratègia.

D’aquesta manera, durant el primer semestre de l’any s’han celebrat Alimentos Cuba 2.0 i Fecons (Cuba), Smart City Expo Curitiba (Brasil), Smart City Expo Doha (Qatar), Smart City Expo Latam Congress i ExpoAntad Alimentaria (Mèxic). I properament ho faran Energías Renovables i Transporte i Logística (Cuba), Smart City Expo USA (Miami), Smart City Expo Santiago del Estero (Argentina) i Smart City Expo Shanghai (Xina).

A més, hi ha nous projectes en estudi tant per coorganitzar esdeveniments com per a la gestió de recintes arreu del món.

Més informació
Fira de Barcelona serà seu de grans congressos mèdics al segon semestre de l’any
Advanced Factories guanya espai i es desplaça a la Fira de Barcelona
Giró tanca amb el BEI l'ampliació de Fira de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit