El Govern millorarà l'eficiència energètica dels allotjaments turístics

L'objectiu és aconseguir un model més "sostenible" i "responsable"

El Govern millorarà l'eficiència energètica dels allotjaments turístics | iStock El Govern millorarà l'eficiència energètica dels allotjaments turístics | iStock

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat aquest dijous que la Generalitat destinarà 26,3 milions d'euros dels fons Next Generation a millorar l'eficiència energètica dels hotels, càmpings i apartaments rurals de Catalunya. La quantitat podria escalar fins als 50 milions tenint en compte la inversió privada, segons ha afegit Torrent.

A partir del 17 de gener es podran sol·licitar els ajuts a través del Canal d'Empresa, i s’aniran repartint fins a esgotar el pressupost previst. El conseller ha destacat que aquests fons van encaminats cap a l'objectiu d'aconseguir un model més "sostenible" i "responsable" del sector turístic i ha remarcat que també és "imprescindible" l'aportació d’inversors privats.

Els ajuts s'adrecen a millorar l'ús d'energies renovables en instal·lacions tèrmiques, com la calefacció, ventilació o aire condicionat, també a la il·luminació de les instal·lacions i a la reducció de les emissions de CO2. Els projectes hauran de tenir un mínim de 20.000 euros de despesa subvencionable i les subvencions seran diferents depenent del camp de treball. La millora de l'eficiència energètica de l'envolupament tèrmic comptarà amb subvencions del 50%, 40% pel que fa a la millora de l'eficiència de les instal·lacions tèrmiques i 20% si es millora l'eficiència energètica de les instal·lacions d'il·luminació. Als nous ajusts s'hi podran acollir tots aquells establiments construïts abans de l'1 de gener del 2007.

Catalunya continua ben amunt entre les comunitats autònomes que més turistes visiten a l’Estat, juntament amb les Balears i Canàries. A més, avui també s’ha conegut que diferents càmpings de la demarcació de Girona han estat reconeguts per diferents associacions europees com establiments cinc estrelles per la qualitat dels seus serveis.

Més informació
Els càmpings gironins reben el reconeixement europeu
El turisme registra excel·lents dades d'ocupació durant la campanya de Nadal
Turisme de Barcelona aprova un pressupost de 44,35 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit