• Economia
  • El Govern estudia "noves oportunitats comercials" al Marroc abans de la fi de la treva aranzelària

El Govern estudia "noves oportunitats comercials" al Marroc abans de la fi de la treva aranzelària

El conseller Duch destaca que el Marroc és un país "molt important" per a Catalunya: fins a 1.600 empreses del territori hi exporten i unes 150 hi tenen seu

    El Consell Executiu del Govern d'Illa al Palau de la Generalitat | EP
    El Consell Executiu del Govern d'Illa al Palau de la Generalitat | EP
    Redacció VIA Empresa
    Barcelona
    07 de Juliol de 2025 - 08:44

    El Govern explora "noves oportunitats comercials" al Marroc. El Departament d'Unió Europea i Acció Exterior, encapçalat pel conseller Jaume Duch, s'ha desplaçat aquest cap de setmana fins al país nord-africà per analitzar les possibilitats d'una aliança a través de reunions amb empresaris. Duch ha destacat que el Marroc és un país "molt important" i ha recordat que fins a 1.600 empreses catalanes hi exporten i que unes 150 hi tenen seu.

     

    El viatge va començar el passat diumenge i s'allargarà fins dimarts a la tarda, on se celebraran un total de quatre reunions. La primera d'elles es va celebrar el cap de setmana i va tenir un caire econòmic. De fet, va servir per “escoltar” les necessitats dels empresaris catalans amb interessos al Marroc, però també els d’aquest país cap a Catalunya.

    Actualment, tant les importacions com les exportacions entre Catalunya i el Marroc suposen un 20% del total. Catalunya és, de llarg, el territori de l'Estat amb més inversions per part d’empreses marroquines. En concret, suposen més d’un 65% del total de les que el Marroc fa en el conjunt de l’Estat. En aquest sentit, el conseller Duch ha recordat que “ja hi ha una relació comercial molt potent, però que es podria i s’hauria d’intensificar”.

     

    Un gran vincle comercial

    Duch també ha deixat clar que la seva primera visita al país està vinculada a donar suport i explicar a les empreses catalanes la importància que té el Marroc, també tenint en compte que es tracta de la primera comunitat estrangera al territori. “Hi ha moltes famílies que han arrelat a Catalunya i això suposa que hi hagi un vincle i cal tenir en compte que el Marroc en general i Casablanca en particular mira molt cap a Catalunya”, ha reblat.