El Govern preveu augmentar un 9% el pressupost d'Educació i superar els 7.000 milions d'euros

L'executiu català negocia la xifra en el marc de l'escenari creat pels mals resultats de l'informe Pisa

La consellera d'Educació Anna Simó, al ple del Parlament | ACN La consellera d'Educació Anna Simó, al ple del Parlament | ACN

El Govern preveu augmentar al voltant d'un 9% el pressupost del 2024 destinat a Educació, de tal manera que la xifra global destinada al departament d'Anna Simó superaria els 7.000 milions d'euros. L'any passat la xifra que es va atorgar a l'educació general de l'alumnat català va ser de 6.487 milions. L'increment per a aquest capítol es negocia en el marc de l'alarma social que han creat els resultats de l'últim informe Pisa, en què els estudiants catalans han obtingut registres baixos en les proves de comprensió lectora i matemàtiques.

Per revertir els mals resultats, la Generalitat ha iniciat una ronda de contactes amb els grups parlamentaris i els agents socials. A finals de l’any passat es va consensuar la creació d’un grup de treball per impulsar mesures de millores en el sistema educatiu català a curt i mig termini, amb la previsió que les primeres propostes es puguin consensuar durant la primera meitat de l’any i algunes es puguin implementar ja en el pròxim curs.

 L'increment per a aquest capítol es negocia en el marc de l'alarma social que han creat els resultats de l'últim informe Pisa

Aquest mateix dimarts, el Govern va donar llum verda al grup de 18 experts liderats pel president del Consell Escolar de Catalunya, Jesús Vinyes, que ha de comandar el procés de reforma. Està previst que abans d’un mes aquests experts tinguin llest un primer document de treball per començar el debat amb els partits i la resta d’actors de la comunitat educativa. L’objectiu és aconseguir una proposta consensuada tant a escala política com social perquè tingui el màxim recorregut possible i pugui resistir els canvis de govern i de conjuntura econòmica.

Més informació
PISA i nosaltres
Els sindicats assenyalen els culpables dels "desastrosos" resultats de PISA
Els petits gegants educatius que dominen l'educació mundial (amb el recel de Catalunya)
Avui et destaquem
El més llegit