Degoteig de baixes pel coronavirus: perilla el MWC?

Intel, tres empreses xineses, una japonesa i una alemanya s'afegeixen a les cancel·lacions d'LG, Ericsson, Nvidia, Amazon i Sony

L'estand d'LG durant el Mobile World Congress de l'any passat | Europa Press L'estand d'LG durant el Mobile World Congress de l'any passat | Europa Press

Sis empreses més han anunciat que no assistiran al Mobile World Congress (MWC) a causa del brot de coronavirus que es va originar a la Xina i ja s'ha estès per molts altres països. Són Intel, les xineses VivoUlefone i Umidgi, la japonesa NTT Docomo i l'alemanya Gigaset. Les baixes al congrés més gran de Barcelona arriben en comptagotes, però no han parat des que LG va anunciar que cancel·lava el seu viatge. 

Després s'hi van afegir quatre plats forts de l'esdeveniment: Ericsson, Nvidia, Amazon i Sony. L'operadora japonesa de telefonia NTT Docomo ha emès un comunicat en què ha afirmat que és el virus originat a la província de Hubai que els ha fet prendre la decisió de no viatjar a Barcelona, pel compromís "amb la seguretat de clients, empreses associades i treballadors".  

Més info: Puigneró assegura que el MWC "no penja d'un fil"

La firma japonesa tenia previst presentar en el marc del Mobile un projecte sobre vehicles connectats i una solució de connectivitat en l'àmbit laboral. Per la seva banda, la xinesa Umdigi assegura que prefereix mantenir els seus empleats "en un ambient segur i en quarentena per respectar tota la resta del món". Una altra companyia de la Xina que ha anunciat que serà baixa les darreres hores, Ulefone, lamenta no poder assistir a "un dels esdeveniments tecnològics més importants del món". 

Tot i així, els responsables de la companyia han emès un comunicat en què atribueixen la decisió a la voluntat de "garantir la seguretat de col·legues, socis i clients". Gigaset, en la mateixa línia, indica que davant la "incertesa" que provoca el coronavirus, prefereixen situar "les persones abans que el negoci". D'aquesta manera, ja són 11 les empreses que han cancel·lat la seva assistència al MWC20.

Canvis d'agenda

L'empresa de tecnologia electrònica de Hong Kong TCL sí que portarà una representació al Mobile, però ha decidit suspendre la roda de premsa internacional que tenien prevista per al 22 de febrer. La resta d'activitats programades a l'esdeveniment es mantindran. Sony, que va cancel·lar la seva participació, també tenia prevista una roda de premsa -el dia 24 de febrer- que ha decidit mantenir. Es farà, però, per una retransmissió en directe a través del seu canal de YouTube. 

Tot i que tant des de l'organització com des del Govern i l'Ajuntament asseguren que el congrés se celebrarà sense cap alteració, les baixes i els canvis de plans es van anunciant poc a poc. Des del Gremi d'Hotels de Barcelona veuen amb "preocupació" les afectacions pel coronavirus, tant en el marc del MWC com en general. 

Tot i que asseguren que hi ha hagut cancel·lacions de reserves per a aquelles dates, afirmen que "encara és aviat per quantificar quina és l'afectació sobre el còmput global de reserves". La GSMA ha introduït mesures sanitàries addicionals per tal de garantir la seguretat dels assistents al Mobile. 

Més informació
El MWC prohibirà l'entrada a qui hagi estat a la Xina menys de dues setmanes abans
¡A por el MWC!
Puigneró: "No ens plantegem en cap cas cancel·lar el MWC"
Avui et destaquem
El més llegit