L'ICF i el FEI mobilitzen 64 milions d'euros per a les empreses socials i culturals de Catalunya

L'acord pretén facilitar l'accés a finançament a un sector que "sovint" es troba amb "dificultats"

La consellera delegada de l'Institut Català de Finances, Vanessa Servera, durant una roda de premsa | ACN La consellera delegada de l'Institut Català de Finances, Vanessa Servera, durant una roda de premsa | ACN

L'Institut Català de Finances (ICF) i el Fons Europeu d'Inversions (FEI) han acordat mobilitzar 64 milions d'euros per a les empreses socials i del sector cultural de Catalunya. Es tracta del primer pacte entre ambdues institucions i s'espera que tingui un "notable impacte positiu" en les petites i mitjanes empreses catalanes.

L'acord permetrà facilitar l'accés a finançament en un sector que "sovint es troba amb dificultats" a causa de la "mida limitada del seu mercat i la incertesa de la seva demanda". A més, també pretén impulsar la creació d'ocupació. El pacte forma part del programa InvestEU de la Unió Europea, que té com a objectiu mobilitzar més de 372.000 milions fins al 2027.

L'acord pretén impulsar la creació d'ocupació i capacitar les empreses d'aquest sector per augmentar el seu impacte social

"A l'ICF, com a entitat financera pública de la Generalitat de Catalunya, ens complau poder obrir una nova via per destinar fons europeus al desenvolupament econòmic de Catalunya en dos sectors de gran importància, com són la cultura i l'economia social", ha destacat Vanessa Servera, consellera delegada de l'ICF. "Aquests productes lligats a la garantia del FEI complementen l'oferta de finançament que ja ofereix l'ICF a aquests sectors i que desitgem incrementar".

Més info: L’ICF ha destinat 106,4 milions d’euros a 151 entitats de la Catalunya Central

L'acord també pretén impulsar la creació d'ocupació i capacitar les empreses d'aquest sector, per augmentar, d'aquesta manera, el seu impacte social. Aquest acord també contribueix als objectius del Pla d'Acció per a l'Economia Social de la Comissió Europea, que pretén impulsar el seu potencial econòmic i de creació d'ocupació, per exemple, millorant l'accés a finançament de les empreses de l'economia social, mitjançant iniciatives com el programa InvestEU.

Més informació
L'ICF inverteix 10 milions d'euros en el segon fons de salut d'Asabys
L'ICF rep 100 MEUR del BEI per projectes sostenibles
Avui et destaquem
El més llegit