L'ICF inverteix 10 milions d'euros en el segon fons de salut d'Asabys

L'entitat, que ja va invertir en el primer fons d'Asabys el 2019, confirma així el seu interès en companyies de tecnologia mèdica i biofarmàcia

Exterior de la seu de l'Institut Català de Finances | Cedida Exterior de la seu de l'Institut Català de Finances | Cedida

L'Institut Català de Finances (ICF) ha invertit 10 milions d'euros en el segon fons de salut d'Asabys, Sabadell Asabys Health Innovation Investments II. L'entitat pública, que ja va invertir en el primer fons d'Asabys el 2019, confirma així l'interès per les companyies de tecnologia mèdica i biofarmàcia, segons ha explicat en un comunicat.

De fet, una de les línies d'actuació de l'ICF en l'àmbit del capital risc és la inversió en fons de gestores independents que inverteixen en empreses catalanes de l'àmbit de les ciències de la salut, com és el cas d'Asabys II. La directora de Capital Risc de l'ICF, Irene Bertran, ha assegurat que la política d'inversió d'Asabys "enllaça" amb la seva missió de "recolzar i posar en valor la recerca mèdica".

El fons de salut ja ha fet tres inversions, dues amb seu a Barcelona i una tercera a París

Per la seva banda, el fons de salut ha detallat que des del seu llançament a principis d'any, ja ha fet tres inversions, dues amb seu a Barcelona -DeepUII i OrikineBio- i una tercera a París -Gradient Denervation Technologies-. El soci fundador d'Asabys, Josep Llluís Santfeliu, ha apuntat que l'entrada de l'ICF dona "suport" a la feina feta des del 2018 i és un "reflex de l'enorme potencial de l'ecosistema en l'àmbit biotecnològic, la tecnologia mèdica, el diagnòstic i les solucions de salut digital".

Més info: L'ICF rep 100 MEUR del BEI per projectes sostenibles

Més informació
L’ICF, la banca pública de promoció de Catalunya
L'ICF suma 663,2 MEUR d’activitat total durant el 2022
L'ICF inverteix 3 MEUR a Prêt à Porter
Avui et destaquem
El més llegit