L’ICF ha destinat 106,4 milions d’euros a 151 entitats de la Catalunya Central

Les dades d’activitat s’han donat a conèixer durant la 'Trobada pel Creixement Econòmic Sostenible' amb la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas

Exterior de la seu de l'Institut Català de Finances | Cedida Exterior de la seu de l'Institut Català de Finances | Cedida

L’Institut Català de Finances (ICF) ha finançat, durant els darrers tres anys i mig, 59 empreses i entitats a Osona per un import total de 37,3 milions d’euros. En aquest mateix termini, a la Catalunya Central s’han finançat 151 empreses amb un valor de 106,4 milions d’euros. L’entitat financera pública ha compartit aquestes dades en el marc de la Trobada pel Creixement Econòmic Sostenible que ha tingut lloc al Museu d’Art Medieval de Vic (MEV) aquest dijous i ha reunit a més d’una cinquantena d’empreses, entitats i agents econòmics.

La inauguració de la jornada ha anat a càrrec de la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas. La màxima responsable de les finances del Govern ha subratllat la necessitat que les empreses situïn la sostenibilitat “al centre” de les seves organitzacions, entès com un concepte ampli d’empresa, treballadors, i la comunitat i l’entorn on s’integren. 

Mas: “El canvi climàtic és l'oportunitat més gran per innovar que la humanitat ha tingut mai per davant”

“És essencial la rendibilitat econòmica, però també és important tenir present l’impacte que la seva operativitat té en les companyies amb les quals treballa i amb l’entorn social”. Segons ha explicat la consellera, això vol dir passar d’una “economia lineal” a una “circular” per reduir la petjada de CO2, apostant per l’eficiència energètica i la generació renovable.

El canvi climàtic: "L'oportunitat més gran per innovar"

Durant el seu discurs, ha assegurat que “el canvi climàtic és l'oportunitat més gran per innovar que la humanitat ha tingut mai per davant”. Amb aquest objectiu, ha encoratjat les empreses de la Catalunya central a adaptar la seva “potent” capacitat industrial a les noves exigències per poder continuar sent un referent a Catalunya i a Europa. En aquest sentit, Mas ha ofert l’ICF com “una eina molt important de país i de Govern”, per desplegar l’estratègia empresarial cap al creixement econòmic sostenible.

Més info: Què necessita l'ecosistema empresarial català per innovar encara més?

Finalment, la consellera ha destacat la solvència de l’entitat financera pública catalana i ha posat de relleu el seu paper en l’àmbit de la banca pública, un sector molt estès a Europa on disposa d’un 15% del mercat financer: “Volem que l’ICF també jugui un paper destacat a Catalunya”, ha conclòs.

Més informació
L'ICF inverteix 10 milions d'euros en el segon fons de salut d'Asabys
L'ICF rep 100 MEUR del BEI per projectes sostenibles
L'ICF suma 663,2 MEUR d’activitat total durant el 2022
Avui et destaquem
El més llegit