L'ICF destinarà 390 MEUR a fons de capital risc

En 20 anys, l'organisme públic ha mobilitzat 730 milions d'euros a 450 empreses

Exterior de la seu de l'Institut Català de Finances | Generalitat Exterior de la seu de l'Institut Català de Finances | Generalitat

L'Institut Català de Finances destinarà, durant el període 2022-2025, 390 milions d'euros a operacions vinculades als fons de capital risc. Aquesta xifra representa un increment d'un 140% respecte de l'etapa que va de l'any 2018 al 2021. "Volem contribuir a impulsar el lideratge de Catalunya com a hub d'innovació", apunta Jordi Òliva, conseller delegat de l'organisme públic.

Des de fa vint anys, l'Institut Català de Finances ha mobilitzat un total de 730 milions per ajudar unes 450 empreses. L'entitat ha celebrat l'aniversari de l'inici d'activitat al món del capital risc amb la presentació de l'estudi L'ecosistema emprenedor a Catalunya 2002-2022. "Sempre hem buscat la manera d'escoltar les empreses i acompanyar-les amb solucions que cobreixin necessitats", recull Òliva.

En paral·lel, Josep Maria Vilarrúbia, secretari general d'Economia i Hisenda, assegura que "estem encarant una etapa que reclama fortes inversions públiques i privades. Per aquesta raó l'Institut ha de ser una eina de referència i de participació en els projectes empresarials del país".

Des de l'any 2014, l'Institut Català de Finances forma part de l'Associació Europea de Bancs Públics, un col·lectiu que agrupa els interessos de bancs i entitats financeres públiques del continent. Altres mecanismes de l'organisme català són els Instruments Financers per a Empreses Innovadores. Ofereixen finançament a companyies en fases inicials o en les primeres etapes de creixement.

Més informació
L’ICF i l’IEF formen més de 20 directives i emprenedores en finances sostenibles
L’ICF compromet 10 milions d’euros al fons de Cathay Innovation III
L’ICF renuncia a la fitxa bancària
Avui et destaquem
El més llegit