L’ICF compromet 10 milions d’euros al fons de Cathay Innovation III

El nou fons de la gestora pretén arribar al milió d’euros per per invertir en projectes de startups tecnològiques de l’àmbit digital en fase d’expansió

L'Institut Català de Finances en una imatge d'arxiu | ICF L'Institut Català de Finances en una imatge d'arxiu | ICF

L’Institut Català de Finances ha compromès 10 milions d’euros al tercer fons de Cathay destinat a impulsar el creixement de startups tecnològiques de l’àmbit digital en fase d’expansió. El fons ha realitzat recentment el seu primer tancament i aspira a arribar als 1.000 milions, fet que el situaria en un dels fons de capital risc més grans de l’ecosistema inversor operant a Catalunya.

El nou fons neix com a continuació dels dos fons anteriors, Cathay Innovation I i II, i busca que les empreses emergents es converteixin en un dels actors principals en els nous models de negoci de la indústria. Així, pretén invertir en aquelles tecnologies clau dels àmbits de l’economia digital amb l’objectiu de promoure la transformació i innovació de sectors com les finances, el consum, la mobilitat intel·ligent, la sanitat o l’energia, entre d’altres. Un dels trets diferencials del nou fons és la relació amb les grans empreses inversores que poden invertir tant en el fons com directament en les startups, afavorint una relació més estreta, mentoria i proves de concepte, entre d’altres. 

El Managing Partner de Cathay, Jacky Abitbol, explica que “en els pròxims deu anys, tots es sectors s'enfrontaran a un canvi massiu motivat per l’auge d’infraestructures i plataformes digitals modernes que connecten millor els productes, els clients i la cadena de valor”. “El nou fons pretén permetre que les startups esdevinguin líders en els principals mercats del futur, donant suport a tecnologies, models de negoci i plataformes de nova generació al cor de la transformació digital i sostenible”, ha afirmat.

Segons la directora d’inversions en fons de capital risc de l’ICF, Irene Bertran, “el compromís de l’ICF en el nou fons de Cathay respon a la nostra aposta per promoure projectes locals que pensen globalment, integrant la sostenibilitat i la innovació com a palanques del seu creixement”. 

La gestora acumula prop de 120 inversions en empreses emergents. D’aquestes, 19 ja s’han convertit en unicorns. A Catalunya, destaquen els projectes de Wallbox i Glovo.  

Més informació
L’ICF finança la startup Weecover
L'ICF dedica 24 MEUR dels FEDER a les pimes del país
L'ICF finança més de 1.200 empreses per 535 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit