L'IPC català puja tres dècimes al setembre

La caiguda del preu dels carburants i dels subministraments de la llar situen l'IPC en el -0,5%

Un sortidor de benzina, que ha baixat de preu i ha contribuït a situar l'IPC català en  0,5% | ACN Un sortidor de benzina, que ha baixat de preu i ha contribuït a situar l'IPC català en 0,5% | ACN

L'IPC ha pujat tres dècimes a Catalunya al setembre. Tot i l'increment, l'Índex de Preus de Consum continua en negatiu un mes més, en el -0,5%, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La caiguda dels preus del carburant i dels subministraments de la llar han contribuït a mantenir la taxa en negatiu. 

En concret, el combustible ha baixat el cost un 5,5%, mentre que l'energia ho ha fet un 1,7%. També s'han registrat caigudes en la comunicació (-1,5%). Per altra banda, els productes alimentaris i el calçat van augmentar el preu, un 2,5% i un 1% respectivament.   

En el conjunt de l'Estat, l'INE ha confirmat la dada avançada del setembre, que situa l'IPC en un -0,4%, una dècima més que fa un any. Els combustibles, els hotels i els vols internacionals són els productes que més han disminuït el preu, mentre que les fruites i les joies lideren les pujades. 

Les Illes Canàries i Extremadura són les úniques comunitats autònomes que presenten una taxa positiva, del 0,3% i 0,1% respectivament. Els territoris amb un IPC més baix són Navarra i La Rioja amb un -0,7% en els dos casos.  

Més informació
La llum modera l'IPC a l'agost fins al -0,5%
Els combustibles tornen a rebaixar l'IPC fins el -0,8%
El turisme i l'hostaleria tornen a rebaixar l'IPC al -0,6%
Avui et destaquem
El més llegit