La llum fa pujar l'IPC una dècima al setembre

La inflació se situa al -0,4% en comparació a l'any passat, quan els paquets turístics van baixar més els preus i els carburants van augmentar

La llum manté l'IPC en negatiu al setembre | iStock La llum manté l'IPC en negatiu al setembre | iStock

La inflació anual estimada a l'Estat ha pujat una dècima aquest setembre i s'ha situat en el -0,4%, segons les dades de l'Índex de Preus de Consum (IPC) avançat publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En aquest comportament, destaca la pujada dels preus de l'electricitat davant el descens del 2019.

D'altra banda, l'INE destaca el comportament dels paquets turístics, que han disminuït menys aquest mes que l'any passat. D'altra banda, també ressalta, en sentit contrari, el descens dels preus dels carburants davant l'augment del setembre del 2019. Pel que fa la variació mensual, al setembre la taxa ha sigut del 0,2% respecte a l'agost.

Amb aquest increment d'una dècima, l'IPC interanual encadena dos mesos consecutius d'ascensos i la inflació ja en fa sis -des de l'abril i la plena entrada del confinament- que es troba en taxes negatives. En l'IPCA (índex de preus de consum harmonitzats) la variació anual s'ha situat en el -0,6%, una dècima més respecte el mes anterior. L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de setembre el 14 d'octubre.

Més informació
La llum modera l'IPC a l'agost fins al -0,5%
La covid-19 manté l'IPC en negatiu (tot i escalar quatre dècimes)
El transport i l'habitatge deixen l'IPC al -1%
Avui et destaquem
El més llegit