ISE calcula una contribució a la ciutat de 215 MEUR

Mike Blackman considera que l'èxit de l'edició, que espera uns 50.000 assistents, demostra que Barcelona és "el lloc correcte per al congrés"

Mike Blackman, director de l'ISE | ACN Mike Blackman, director de l'ISE | ACN

Integrated Systems Europe, el congrés líder de l'audiovisual professional i de consum en l'àmbit europeu, estima que la seva primera edició completa a Barcelona tindrà un impacte econòmic sobre la ciutat d'uns 215 milions d'euros. El creixement de congressistes registrats en les darreres setmanes, fins als 50.000 assistents inscrits, ha fet que l'impacte econòmic del congrés a la capital del país es dispari en uns 15 MEUR en qüestió de setmanes. A un ritme estable de creixement, el certamen espera arribar a un impacte de 500 milions d'euros en tres anys.

Segons va anunciar el seu CEO Mike Blackman a la presentació del certamen, les darreres setmanes de registre per a assistents eren les més rellevants, en tant que concentrarien prop del mateix muntant d'inscrits que la resta de l'any. Així ISE ha rebut fins a 22.000 sol·licituds d'acreditació en les tres setmanes anteriors a la seva celebració al Recinte Gran Via de Fira de Barcelona, per unes 28.000 fins aleshores.

Quant a l'impacte en llocs de treball, tot i que l'organització espera a finalitzar el congrés per oferir xifres completes, el CEO del congrés espera que la contractació temporal multipliqui per 20 la plantilla dels treballadors de fira, entre el personal de serveis dins el mateix ISE i els muntadors i personal de manteniment de les infraestructures a Fira.

Amb tot, Blackman celebra una edició exitosa que ha superat els esculls dels efectes de la pandèmia a la Xina i de la crisi bèl·lica a Ucraïna. Com lamenta l'organitzador, ISE ha perdut fins a 300 empreses del país asiàtic per les restriccions sanitàries, i ha cancel·lat l'assistència de tres companyies russes en "condemna" a la invasió a Ucraïna.

Segons el CEO, així, l'edició d'enguany, després d'un primer intent en mig de la pandèmia que va quedar deslluït, és la veritable "prova de foc" per al congrés a Barcelona. Tot i que les negociacions per ampliar ISE a la ciutat fins després de 2024 encara s'han de concretar, Blackman considera que la ciutat i les seves autoritats "els han tractat bé" com per quedar-s'hi. El director general de Fira, Constantí Serrallonga, considera un "privilegi" que l'esdeveniment se celebri a la capital del país.

Més informació
ISE vol atrapar el Mobile
ISE i la Barcelona que mai va marxar
ISE posposa l'edició del febrer i se celebrarà al maig
Avui et destaquem
El més llegit