CA | ES

328 interns en centres penitenciaris catalans aconsegueixen feina el 2018

El programa Reincorpora de La Caixa facilita la inserció sociolaboral de persones que estan complint la part final de la seva condemna a la presó

Participants en una formació de cuina del programa de La Caixa | Cedida Participants en una formació de cuina del programa de La Caixa | Cedida

Un total de 328 persones de centres penitenciaris catalans han estat contractades a Catalunya l'any passat. Una xifra aconseguida gràcies al programa Reincorpora de La Caixa, que facilita itineraris d'inserció sociolaboral a interns que estan en la part final de la seva condemna a Catalunya.

Més concretament, el programa ha ofert itineraris d'inserció sociolaboral a 613 adults i joves durant el 2018, segons informen en un comunicat. D'aquests, el 70% que van acabar el seu itinerari han aconseguit feina. Un percentatge que s'ha quintuplicat des dels inicis de Reincorpora. 

Des que es va posar en marxa el programa l'any 2011, hi han participat un total de 3.986 inters de tota Catalunya, 1.899 dels quals han trobat feina gràices a més d'un miler d'empreses contractants. 

"Volem facilitar que les persones privades de llibertat puguin reconduir el seu projecte vital, i ho fem amb l'Administració, amb qui sumem esforços des de fa gairebé una dècada", assenyala el president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé. Així mateix, afegeix que "actualment, tres de cada quatre participants en el programa aconsegueixen feina". 

El programa ofereix itineraris personalitzats adaptats a les necessitats de preparació tècnica i personal dels interns, i que combinen formació, accions de servei a la comunitat i integració laboral, amb l'objectiu que la persona ampliï les seves competències, reforci valors i millori habilitats personals i professionals que l'ajudin en el camí cap a la plena inclusió social i laboral. 

Més informació
La Caixa destina més de 5.000 MEUR a l'acció social en 10 anys
El programa Més Feina de ”la Caixa” facilita 224 contractacions a Catalunya
La Caixa facilita la contractació de 276 joves a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit