Els contractes de lloguer a Catalunya seran de sis anys (com a mínim)

El Govern també preveu regular i limitar la pujada del preu i establirà condicions diferents en funció de si el pis a llogar és d'un particular o d'una empresa

El Banc d'Espanya avisa que limitar el preu del lloguer deteriora els immobles | ACN El Banc d'Espanya avisa que limitar el preu del lloguer deteriora els immobles | ACN

Després que el Govern espanyol limités la pujada anual dels lloguers a l'increment de l'IPC i ampliés a cinc anys els contractes, l'Executiu català ha decidit proposar una reforma del Codi Civil català per elevar la seva durada mínima, que serà d'entre sis i deu anys. Així ho ha anunciat la consellera de Justícia, Ester Capella, que ha assegurat que la intenció és que la votació de la norma per modificar el Llibre Sisè del Codi Civil català es faci abans d'acabar l'any al Parlament.

Més info: Irene Sabaté: "La regulació del lloguer ha d'anar acompanyada de mesures coercitives"

La reforma de la llei també inclourà la regulació dels arrendaments urbans i limitarà la pujada del preu del lloguer. En aquest sentit, el Govern estudiarà la possibilitat d'establir condicions diferents en funció de si el pis a llogar és d'un particular o d'una empresa.

Segons Capella, amb aquesta reforma "s'evitaran abusos com l'augment desproporcionat de la renda al cap de tres anys de contracte" i, a més, es posarà facilitats als particulars i als llogaters.

Cinc anys, però sense limitacions

El Govern espanyol ha aprovat limitar la pujada anual dels lloguers a l'increment de l'Índex de Preus de Consum (IPC) i ha ampliat de tres a cinc anys la pròrroga obligatòria dels contractes.

Així doncs, els propietaris no podran apujar el preu del lloguer d'un contracte per sobre de la inflació anual. La vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, ha afirmat que el reial decret busca la "protecció dels llogaters" però també "l'equilibri" entre els dos.

Ara la mesura haurà de passar pel Congrés dels Diputats i tot apunta que formacions determinants com Podem, ERC i PDeCAT hi donaran suport.

Més informació
Els contractes de lloguer tornen a ser de cinc anys
El Govern espanyol prorroga els contractes de lloguers, però no limita els preus
Nou Barris, Sant Andreu i Ciutat Vella, els districtes on més creix el preu del lloguer
Avui et destaquem
El més llegit