Matí de mobilitzacions: salut, educació i taxis

Reivindicacions laborals de diversos sectors per reclamar millores en els serveis públics i plantilles més àmplies

Manifestants a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb motiu de la vaga de sanitaris i docents | ACN Manifestants a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb motiu de la vaga de sanitaris i docents | ACN

Matí de reivindicacions del sector de la salut, de l'educació i dels taxis a Catalunya. Milers de sanitaris i docents s'han manifestat aquest dimecres pel centre de Barcelona per reclamar millores professionals i salarials i més recursos per als serveis públics. Són 3.000 segons la Guàrdia Urbana. Convocats per diversos sindicats, s'han concentrat a la plaça Sant Jaume i es dirigeixen cap al Parlament.

La portaveu de la Mesa Sindical de Sanitat, Anna Alcalà, ha alertat que la situació és "penosa" i que treballen "sota mínims". A més, ha remarcat que han cridat a la vaga a tots els professionals i no només als metges –Metges de Catalunya ha fet la seva pròpia convocatòria- perquè el problema és generalitzat. Des d'USTEC, Iolanda Segura, ha reclamat revertir definitivament les retallades fetes fa una dècada als serveis públics.

Més info: Centenars de metges es manifesten per reclamar millores en el primer dia de vaga

De moment, Salut xifra en un 17,5% el seguiment de la vaga de metges en el torn de matí mentre que Metges de Catalunya ho eleva fins al 75%. Respecte a Educació situa en un 7,48% el seguiment de la vaga educativa a l'ensenyament públic fins a les 10 hores.

Les reivindicacions dels taxistes

Centenars de taxis -2.000 segons l'organització i 900 segons l'Ajuntament de Barcelona- ocupen des de les deu del matí un llarg tram de la Gran Via entre Plaça Tetuan i passeig de Gràcia. La protesta, convocada per Élite Taxi, continuarà amb la celebració d'una assemblea per decidir si s'inicia un calendari de vagues i protestes de cara al saló ISE i també del Mobile World Congress. "Estem al límit i a les portes de dues fires mundials molt importants. L'administració ha de posar solucions ja", ha avisat el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez. L'entitat denuncia la manca de control a les VTC i l'auge de plataformes com FreeNow, que segons els taxistes no compleixen les tarifes regulades i danyen al sector.

Més info: "Si el taxi no menja, no hi haurà pau"

Entre els lemes dels taxistes per la protesta hi ha "farts d'estar farts" o "1.170 raons per aturar-ho tot". "S'ha de ser seriós amb les 14.000 famílies que viuen en un estat d'ansietat constant per l'assetjament de les plataformes", advertia fa pocs dies Élite Taxi.

Més informació
“Fa 24 hores que estic treballant. Vols que t’atengui?”
El Govern confia aturar la vaga de taxis amb una proposta de sancions i canvis
Per què hi ha tants taxis Tesla a la ciutat de València
Avui et destaquem
El més llegit