Mínim històric de l'atur a l'eurozona

La taxa es manté en el 6,6% al febrer i continua prop dels mínims històrics del 6,5% registrats el passat novembre

Una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya | ACN Una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya | ACN

L'atur a l'eurozona es va mantenir en el 6,6% durant el febrer, una taxa propera al mínim històric del 6,5% registrat el passat novembre i en línia amb la taxa dels darrers mesos. Segons les dades publicades aquest divendres per l'Eurostat, la zona euro va tancar el febrer amb 11,1 milions de desocupats, el que suposa un descens de 59.000 persones en termes absoluts.

La zona euro va tancar el febrer amb 11,1 milions de desocupats el que suposa un descens de 59.000 persones en termes absoluts

Pel que fa a la taxa d'atur juvenil, aquesta també es va mantenir estable durant el mes de febrer, en el 14,4%. Espanya continua sent un dels països que presenta les pitjors dades, amb una taxa d'atur general del 12,8%, la més alta de l'eurozona, i una taxa d'atur juvenil del 29,3%, la segona més elevada i superada només per Grècia (29,7%).

Al conjunt de la Unió Europea, el percentatge de desocupats durant el febrer es va situar en el 6%, una dècima menys respecte al gener. En termes absoluts, l'Eurostat estima que 13,1 milions de persones es troben sense feina a la Unió Europea, 24.000 menys en comparació amb el mes anterior. Quant a l'atur juvenil, la taxa a la UE va ser del 14,5%, en aquest cas una dècima més que al gener. Això es tradueix en què hi ha gairebé 2,8 milions de joves desocupats, 22.000 més en termes intermensuals.

Més info: L'atur a l'eurozona es manté en mínims històrics

A l'hora d'establir comparacions entre sexes, un cop més la taxa d'atur femenina és superior a la masculina. A l'eurozona, aquesta es va situar en el 7% per les dones, una dècima menys respecte al gener, i en el 6,2% pels homes, estable en comparació al mes anterior. L'escenari és similar al conjunt de la UE, on el percentatge de dones desocupades va ser del 6,4% i el dels homes del 5,7%. En aquest cas, tant la taxa d'atur masculina com femenina del febrer no va variar en comparació al gener.

Més informació
L'atur a l'eurozona, en mínims històrics
L'atur a l'eurozona cau a mínims històrics amb un 6,6%
L'atur a Espanya rebenta la mitjana de l'eurozona
Avui et destaquem
El més llegit