Optimisme pel que fa a la creació d'ocupació a Catalunya

Amb una previsió neta del 5%, la zona de Catalunya i Balears registra la segona dada més positiva a nivell nacional

Optimisme pel que fa a la creació d'ocupació a Catalunya | iStock Optimisme pel que fa a la creació d'ocupació a Catalunya | iStock

El darrer Estudi de Projecció d'Ocupació de ManpowerGroup reflexa com les intencions de contractació a empreses de Catalunya i Balears (zona nord-est) presenten la segona millor dada de l’Estat de cara al primer trimestre de l’any, amb una previsió neta del 5%. L’indicador creix així cinc punts respecte al trimestre anterior i es converteix en una de les úniques dues zones espanyoles que milloren respecte al trimestre passat. 

Tot i l'actual escenari econòmic incert i inflacionista, la previsió de contractació al territori català s'ha incrementat amb escreix després d'un últim trimestre de l'any en què es va mantenir neutre. La dada, unida a la de la zona Llevant (7%), reflecteix la bona salut de la contractació als països catalans. A més, totes dues zones s'ubiquen per sobre la mitjana nacional que és del 3%.

"Veiem que creix l'optimisme entre els empresaris de la zona nord-est per a aquest trimestre, malgrat la situació econòmica d'incertesa. Juntament amb els del Centre, són els únics que milloren les previsions respecte al trimestre anterior tot i haver heretat del 2022 un context complex. Tenint en compte la importància de la zona al conjunt de l'economia espanyola, són dades que poden anticipar un 2023 amb efectes positius sobre el mercat de l'ocupació.", analitza María José Martín, directora general de Manpower.

Espanya registra el descens interanual més gran

Les estimacions sobre contractacions de les empreses de tota la geografia espanyola cauen en 31 punts respecte al mateix període de l'any anterior, cosa que situa el país com el descens interanual més gran registrat entre els 41 mercats analitzats en aquest informe.

A més, a escala global, Espanya repeteix com el quart país amb pitjors previsions, 20 punts per sota de la mitjana internacional del 23%. No és estrany, per tant, que, en aquests tres primers mesos de l'any, només un 25% de les empreses espanyoles anticipin contractacions i que la meitat prevegi mantenir-se.

Més informació
El sector terciari liderarà l’augment d’ocupació
365 Obrador invertirà 10 MEUR i crearà més de 200 llocs de treball
Catalunya crearà 35.000 llocs de treball per les rebaixes
Amazon acomiadarà 18.000 empleats arreu del món
Microsoft despedirà 10.000 treballadors
Avui et destaquem
El més llegit