• Economia
  • Paco Pérez promociona la cuina catalana amb un sopar per a més de 200 persones a Londres

Paco Pérez promociona la cuina catalana amb un sopar per a més de 200 persones a Londres

El secretari d'Empresa convida a marques angleses establir la seu a Catalunya

El cuiner Paco Pérez amb dues estrelles Michelin a l'acte Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia | ACN
El cuiner Paco Pérez amb dues estrelles Michelin a l'acte Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia | ACN
Redacció VIA Empresa | ACN
05 de Novembre de 2025 - 09:26

El cuiner Paco Pérez, que té dues estrelles Michelin, ha preparat aquest dimarts al vespre un sopar per a més de 200 persones en un hotel de Londres amb l'objectiu de promocionar la cuina catalana entre persones de l'àmbit turístic, empresarial i cultural. Es tracta d'un dels actes de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia i ha reinterpretat diversos plats tradicionals com ara la coca de recapte. En l'acte també hi ha participat el secretari d'Empresa i Competitivitat, Jaume Baró, qui ha recordat les inversions recents d'algunes empreses britàniques a Barcelona. Baró ha convidat altres empreses perquè estableixin seus a Catalunya, sobretot en l'àmbit de la salut i la tecnologia, dos sectors econòmics estratègics per a la Generalitat.

 

L'acte ha arrencat amb una benvinguda institucional per part del secretari d'Empresa i Competitivitat, Jaume Baró, als assistents de l'àpat cuinat per Paco Pérez. En ell hi havia representants d'empreses de diferents sectors amb l'objectiu de mostrar el potencial de Catalunya. Si bé és cert que l'acte s'ha emmarcat en la programació de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, Baró ha assegurat que l'acte estava obert a empreses amb qui el Govern està negociant futures inversions. "Amb la panxa plena és més fàcil estimular", ha fet broma el secretari.

Baró ha convidat altres empreses perquè estableixin seus a Catalunya, sobretot en l'àmbit de la salut i la tecnologia

Baró ha recordat la inversió dels laboratoris AstraZeneca que han fet a Barcelona. Suposarà una injecció de 1.300 milions d'euros i preveu tenir més de 1.700 treballadors abans d'acabar l'any. El secretari ha recordat que aquesta empresa de l'àmbit de la salut forma part d'un dels "sectors estratègics" que té el Govern. En aquest sentit, Jaume Baró ha apuntat indústries de la salut, de semiconductors i la tecnologia com a àmbits on "el Regne Unit hi té molt a dir" i vol que hi diguin a Catalunya amb l'obertura de noves seus al país.

 

Per això, el representant del Departament d'Empresa considera que l'àpat d'aquest dimarts a Londres tenia "dues feines": d'una banda, atraure turisme de qualitat a Catalunya i de l'altra inversió productiva.

En el vessant més turístic, Baró ha recordat que la promoció de la gastronomia és clau perquè "cada plat explica el territori". Per això han optat per fer-ho a Londres i explicar als britànics el conjunt de Catalunya, més enllà de la marca Barcelona.

Per fer-ho, Paco Pérez ha preparat diversos plats tradicionals amb una reinterpretació. Entre elles hi havia una particular coca de recapte de tardor o un arròs de mar i muntanya amb ceps i escamarlans. També ha preparat un roll de botifarra negra i blanca amb poma de Girona sobre una base de pa. "Recorda un esmorzar català", ha explicat el xef. L'àpat s'ha combinat amb vins i cava elaborats a Catalunya.