Barcelona, la zona amb més pernoctacions hoteleres al gener

Les estades de visitants residents i estrangers en hotels catalans augmenta un 4% el primer mes del 2020

Les pernoctacions hoteleres augmenten a Catalunya al gener | ACN Les pernoctacions hoteleres augmenten a Catalunya al gener | ACN

Les pernoctacions hoteleres han augmentat un 4,04% a Catalunya al gener. L'increment ve motivat, especialment, per la pujada d'estades en hotels catalans dels turistes de la resta de l'Estat, d'un 5,1%. Per la seva banda, les pernoctacions de visitants estrangers han avançat un 3,5%. Barcelona ha estat la zona turística amb més pernoctacions. 

En concret, els hotels catalans han registrat 2.267.461 pernoctacions durant el primer mes del 2020, segons les dades provisionals de la Conjuntura Turística Hotelera de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). D'aquestes, 1.462.535 han estat a la zona turística de Barcelona, la primera de l'Estat en pernoctacions.

Més info: Catalunya rep més turistes el 2019 i es manté com a primera destinació

Per als turistes domèstics, Catalunya és la tercera destinació preferida, després de Madrid i Andalusia. Pel que fa als visitants internacionals, la segona, només superada per les Illes Canàries. L'ocupació hotelera a Catalunya ha estat del 43,4% al gener.

En el conjunt de l'Estat, les pernoctacions en establiments hotelers també han pujat, però per sota de la taxa catalana. Ho han fet un 2,9% en comparació al primer mes del 2019, fins a superar els 15,9 milions. L'ocupació hotelera mitjana s'ha situat en el 46,1%. 

Més informació
El turisme estranger enlaira les pernoctacions hoteleres
La despesa dels turistes estrangers arriba a 21.000 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit