Catalunya, l'únic territori on creixen les pernoctacions turístiques

Els albergs catalans són els que més triomfen a tot Espanya entre el turisme amb 71.067 nits

L'alberg Les Estades de Rialp, al Pallars Sobirà | ACN
L'alberg Les Estades de Rialp, al Pallars Sobirà | ACN

Catalunya és la tercera destinació preferida pel que fa a allotjaments turístics col·lectius, però és l'únic territori de l'Estat espanyol que creix amb un increment anual del 9% i més de 3,8 milions de pernoctacions. Segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), Canàries torna a situar-se a la primera plaça amb 8,3 milions de pernoctacions i una caiguda del 4,3% en comparació amb el març del 2018, seguida d'Andalusia amb 4,7 milions de pernoctacions i una reducció del 0,6%.

Més info: Pisos turístics més enllà de Barcelona: nova parada, el Vallès

A més, els albergs de Catalunya són els allotjaments extrahotelers que més triomfen entre el turisme amb un total de 71.067 pernoctacions, xifra que representa un 5,3% menys que al març del 2018. Malgrat que els turistes passen més nits als albergs de Catalunya, Madrid és la comunitat que més ocupació assoleix amb el 63,9% del total de places.

Catalunya, a més, és la segona destinació preferida pels turistes residents en allotjaments rurals amb un 12,6% del total de l'Estat, només per darrere de Castella i Lleó.

Més Informació
El turisme per Setmana Santa apuja l'IPC
Barcelona es consolida com a referent mundial del turisme de congressos
El Pallars Sobirà vol ‘enterrar’ l’estigma de reserva turística
Avui et destaquem
Comentaris (2)
Roger
Quina gràcia, camí de Lloret de Mar un dels municipis amb més gent pobra, amb una de les rendes familiars més baixes. Destrossar l'entorn, l'arquitectura, el paisatge... per a profit d'uns grup reduït i a mig i llarg termini pobresa de la gent. No n'aprendrem mai? No reaccionarem?
Pep
Si volem ser independents i nomes ens comparem amb espanya i no amb França Italia Suissa malament anem