Catalunya, l'únic territori on creixen les pernoctacions turístiques

Els albergs catalans són els que més triomfen a tot Espanya entre el turisme amb 71.067 nits

L'alberg Les Estades de Rialp, al Pallars Sobirà | ACN L'alberg Les Estades de Rialp, al Pallars Sobirà | ACN

Catalunya és la tercera destinació preferida pel que fa a allotjaments turístics col·lectius, però és l'únic territori de l'Estat espanyol que creix amb un increment anual del 9% i més de 3,8 milions de pernoctacions. Segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), Canàries torna a situar-se a la primera plaça amb 8,3 milions de pernoctacions i una caiguda del 4,3% en comparació amb el març del 2018, seguida d'Andalusia amb 4,7 milions de pernoctacions i una reducció del 0,6%.

Més info: Pisos turístics més enllà de Barcelona: nova parada, el Vallès

A més, els albergs de Catalunya són els allotjaments extrahotelers que més triomfen entre el turisme amb un total de 71.067 pernoctacions, xifra que representa un 5,3% menys que al març del 2018. Malgrat que els turistes passen més nits als albergs de Catalunya, Madrid és la comunitat que més ocupació assoleix amb el 63,9% del total de places.

Catalunya, a més, és la segona destinació preferida pels turistes residents en allotjaments rurals amb un 12,6% del total de l'Estat, només per darrere de Castella i Lleó.

Més informació
El turisme per Setmana Santa apuja l'IPC
Barcelona es consolida com a referent mundial del turisme de congressos
El Pallars Sobirà vol ‘enterrar’ l’estigma de reserva turística
Avui et destaquem
El més llegit