El Port de Barcelona esquiva la caiguda de les exportacions i creix

El tràfic de mercaderies augmenta un 1,3% entre gener i octubre i els granels líquids registren el major augment

Terminal de tràfic de mercaderies del Port de Barcelona | iStock Terminal de tràfic de mercaderies del Port de Barcelona | iStock

El Port de Barcelona ha augmentat el tràfic de mercaderies un 1,3% entre gener i octubre, fins arribar als 57,6 milions de tones. El creixement s'ha registrat tot i la caiguda de les exportacions de contenidors plens en comparació als 10 primers mesos de l'any passat, d'un 3,4%. En total, les mercaderies que han passat pel port per vendre's a l'exterior han estat 605.496 TEU. Les importacions, en canvi, es van incrementar un 1,9% fins als 501.110 TEU.    

A través d'un comunicat, el port ha anunciat que els granels líquids són el tipus de mercaderia que ha experimentat un major augment, d'un 8,8%. El total d'aquests productes transportats és de gairebé 13,9 milions de tones. Pel que fa al tràfic de contenidors, la xifra s'ha mantingut similar a l'any passat, amb 2,8 milions de TEU. Els contenidors en tràfic, com els d'exportació, han registrat una reducció, del 5,1%, i es queden en 955.457 TEU.    

El tràfic de vehicles s'ha recuperat una mica, però continua en negatiu, amb 655.146 unitats, un 2,9% menys. Si només es té en compte el mes d'octubre, però, el tràfic d'automòbils ha crescut un 12,9% respecte a l'octubre del 2018. El creixement al setembre va ser del 21,7% i a l’agost, del 12,2%.

Més info: El tràfic del Port de Barcelona creix en mercaderies i passatgers fins al setembre

Per països, la Xina, els Estats Units, Turquia, Algèria i la Unió dels Emirats Àrabs són els principals orígens i destinacions dels contenidors en tràfic; les exportacions es fan, principalment, a la Xina, Algèria, la Unió dels Emirats Àrabs, els Estats Units i Turquia; i les importacions provenen de la Xina, Turquia, l'Índia, Corea del Sud i els Estats Units. 

El nombre de passatgers també ha pujat. Han passat pel Port de Barcelona uns 4,2 milions de persones, un 2,9% més. Els viatgers de ferris sumen 1,4 milions (+3,4%) i els creueristes arriben als 2,8 milions (+2,7%).  

Més informació
El port de Barcelona es promociona al Japó
Rècord històric de circulacions ferroviàries al Port de Barcelona
El Port de Barcelona manté la tendència i creix en tràfic al setembre
Avui et destaquem
El més llegit