El percentatge de dones al Port de Barcelona puja deu punts

L'equipament ha publicat l’informe anual que segueix l’evolució dels compromisos de la Comunitat Portuària amb la sostenibilitat

Imatge del Port de Barcelona | iStock Imatge del Port de Barcelona | iStock

El percentatge de dones que treballen a les empreses i organitzacions que formen part de la comunitat del Port de Barcelona és del 38,79%, una xifra que representa un increment de gairebé deu punts en comparació amb el mateix balanç de fa dos anys. Aquesta és una de les principals conclusions de l’informe del Port que segueix l’evolució dels compromisos del recinte amb la sostenibilitat. El document analitza la sostenibilitat des de diferents criteris com l’àmbit social, el medi ambient, l’economia i el bon govern de les empreses vinculades al Port de Barcelona.

En l’àmbit formatiu, la meitat de les 116 firmes consultades per dur a terme l’estudi van tenir, l’any passat, estudiants de Formació Professional. Principalment, aquestes persones van desenvolupar les seves tasques en activitats d’operadors logístics i administratius especialitzats. L’anàlisi forma part d’un compromís de la direcció de l’equipament, reflectit en el pla estratègic pel període 2021-2025. El Port de Barcelona ha tancat el primer trimestre de l’any amb un moviment de mercaderies de 32,5 milions de tones, una xifra que representa una caiguda del 10,6% en comparació amb el mateix període del 2022.

“La tendència general del tràfic marítim ha estat de retrocés”, afirma Lluís Salvadó, president de l’equipament. Pel que fa al tràfic de vehicles, aquest àmbit incrementa un 64,8% l’activitat amb 410.809 vehicles. Gairebé totes les marques que exporten a través de la capital catalana han millorat les seves vendes a l’exterior. “Les dades que presentem van en la mateixa línia que la resta de ports de l’Estat i el continent europeu”, descriu José Alberto Carbonell, director general del Port. En clau de passatgers, entre gener i juny, Barcelona comptabilitza dos milions de persones (+69%). 642.251 persones corresponen als ferris i 1,38 milions als creuers. En relació amb el grup dels líquids, el moviment registrat ha estat de 6,7 milions de tones, una caiguda del 15,8%.

“S’explica pel descens dels trànsits d’hidrocarburs i les importacions de GNL”, manifesta Carbonell. L’alt directiu també ha volgut destacar un creixement d’un 15,9% en sòlids a granel pel bon comportament de les exportacions de ciment i les importacions de cereals i farines. Com a complement a les dades, el Port ha reivindicat la condició de hub d’entrada de Barcelona pels vehicles elèctrics xinesos al mercat europeu. Actualment, les dues terminals Autoterminal i Setram tenen una capacitat per emmagatzemar més de 50.000 unitats simultàniament. “Esperem que de cara al segon semestre, les dades millorin, però no podem esquivar les incerteses del comportament de l’economia xinesa”, reconeix Salvadó. 

Més informació
El Port de Barcelona prepara la Copa Amèrica amb una inversió de 120 MEUR
El tràfic de mercaderies al Port de Barcelona cau un 10,6%
Barcelona mira el mar amb un full de ruta: la innovació
Avui et destaquem
El més llegit