El Port de Barcelona aprova la connexió entre els molls de l’Energia i Adossat

L'actuació contempla una inversió de 15 milions d'euros i un termini d'execució de 28 mesos

Imatge del Port de Barcelona | Cedida Imatge del Port de Barcelona | Cedida

El consell d’administració del Port de Barcelona ha aprovat la licitació per a la construcció d’una bateria de set conduccions soterrades que han de connectar els molls de l’Energia i Adossat. Una obra complexa perquè les conduccions han de creuar el canal de navegació, de 700 metres de llargada, i passaran a una profunditat de 32 metres sota el nivell del mar. 

El projecte contempla una inversió de 15 milions d’euros i un termini d’execució de 28 mesos. Aquesta actuació és necessària per garantir l’arribada dels serveis bàsics i, a la vegada, instal·lar una xarxa de mitja tensió que permetrà fer arribar l’electricitat fins als vaixells. L’obertura de la bocana Nord l’any 2003 va convertir el moll Adossat en una illa, accessible per terra ferma des del pont Porta d’Europa. 

L’anunci arriba pocs dies després que l’Efficiency Network, la marca de qualitat del Port de Barcelona, hagi superat el centenar d’empreses certificades, una fita que confirma l’èxit d’aquest sistema de gestió, implementat fa més d’una dècada amb l’objectiu de millorar la fiabilitat i el rendiment dels processos portuaris.“Volem agrair a totes les empreses certificades el seu esforç dia a dia dedicat a l’eficiència de tota la cadena logística, ja que gràcies a la seva implicació podem augmentar la competitivitat del Port i oferir la millor experiència al client final importador i exportador”, ha apuntat Ramon Rull, cap d’Experiència de Client del Port de Barcelona.

Més informació
L’Efficiency Network del Port de Barcelona supera el centenar d’empreses certificades
El tràfic al Port de Barcelona cau un 11,4%
El Port de Barcelona acollirà la sisena cimera anual del WPCAP
Avui et destaquem
El més llegit