Quant s'ha encarit el preu dels hotels per a la setmana del Mobile World Congress?

L'ocupació hotelera en la capital catalana i la seva àrea metropolitana ja ronda el 90% i es preveu que arribi gairebé al 100%

Exterior d'un hotel a Barcelona | iStock Exterior d'un hotel a Barcelona | iStock

A poques setmanes del tret de sortida del Mobile World Congress 2024, el principal esdeveniment de negocis de Barcelona, el preu mitjà de l'allotjament a la capital catalana i la seva àrea metropolitana ja s'ha encarit un 52%, segons indiquen les dades de la companyia de reserves d'allotjaments turístics en línia ebooking.com. Amb dades d'aquest dimecres, durant la setmana del congrés, que se celebra del dilluns 26 de febrer al dijous 29 de febrer de 2024, el preu mitjà per nit ascendeix als 190 euros, xifra molt superior a la dels 125 euros de mitjana que costa aquest 2024 pernoctar una nit a Barcelona.

A més, segons previsions d'ebooking, aquestes tarifes s'incrementaran encara més durant els pròxims dies, a mesura que s'acosti la data del congrés. El 2023, el cost mitjà per nit va acabar sent de 312 euros per nit, la qual cosa va representar una pujada del 227% respecte del cost mitjà d'una nit en 2023. L'increment s'explica, principalment, pel pic de demanda d'allotjament que es produeix en molt pocs dies per part dels assistents al Mobile World Congress, tant nacionals com, sobretot, internacionals, segons ha detallat el director de la companyia, Toni Raurich.

Més info: El MWC obre passarel·les

L'ocupació hotelera en la capital catalana i la seva àrea metropolitana ja ronda el 90%. “Tal com ja va ocórrer abans de la pandèmia, probablement enguany arribarem a una ocupació de gairebé el 100%, la qual cosa obligarà alguns congressistes a buscar allotjament en altres municipis pròxims”, ha indicat Raurich. Cal tenir en compte que la capacitat hotelera de la ciutat comtal és d'aproximadament 40.000 habitacions i es preveu que el congrés reunirà més de 95.000 visitants, generant un impacte econòmic superior als 350 milions d'euros a Barcelona i la seva zona d'influència.

L'estada mitjana durant les dates del congrés és de tres dies, sent el diumenge 27, just abans que comenci l'esdeveniment, el dia que ebooking.com preveu que es produeixin més check-ins.

Més informació
Aquest any sí: el MWC presenta una nova tecnologia
Avui et destaquem
El més llegit