Puigneró: "No ens plantegem en cap cas cancel·lar el MWC"

El conseller descarta cap afectació al Mobile pel coronavirus després que LG hagi confirmat que no assistirà al congrés

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, en una imatge d'arxiu | ACN El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, en una imatge d'arxiu | ACN

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha enviat un missatge de "calma" i ha assegurat que la celebració del Mobile World Congress (MWC) no està en risc pel coronavirus. "No ens plantegem en cap cas cancel·lar el Mobile", ha declarat. Ho ha dit després que LG hagi cancel·lat la seva participació, però el conseller ho ha desvinculat del MWC i ha dit que és una decisió general de la companyia de no desplaçar els seus treballadors.

Més info: LG cancel·la la seva participació al MWC pel coronavirus

"A Catalunya no n'hi ha cap cas i no hi ha motiu per cancel·lar la presència de cap empresa", ha declarat. Puigneró ha explicat que han incrementat la coordinació i la informació i ha recordat que s'incrementaran els punts amb sabó desinfectant i es recomana no donar la mà entre els assistents. Puigneró ha assegurat que des del Govern estan treballant "i fent tot el possible per a què sigui un Mobile normal". A més, estan "preparats" per si hi ha qualsevol sospita d'algun cas de coronavirus.

El conseller ha assegurat que, a banda d'LG, no tenen constància de cap altra empresa que s'hagi plantejat no assistir al Mobile. "No hem d'alarmar més del necessari", ha demanat. El conseller s'ha referit a les mesures que GSMA ha anunciat davant d'aquesta situació i ha explicat que també hi haurà personal sanitari en el telèfon disponible 24 hores per a qualsevol incident durant la fira. A banda, com cada any, hi haurà presència del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Impacte "mínim" però prevenció extrema

De la seva banda, GSMA ha explicat que continua monitoritzant l'eventual impacte del virus al MWC i que aquest ha de ser "mínim". Per això, afirma que el certamen se celebrarà "com estava previst", tot i que ha extremat les mesures de prevenció. Entre aquestes, s'intensificarà el programa de neteja i desinfecció d'àrees com la zona de càtering, les superfícies, els lavabos, les pantalles; s'incrementaran els punts de suport mèdic i els punts amb sabó desinfectant i s'intensificarà la campanya informativa. A més, es canviaran els micròfons per a cada participant i es recomana no fer servir el gest de donar-se la mà com a salutació.

Els organitzadors han defensat que estan treballant en els plans de protecció i que els participants estan prenent "fortes" mesures per reduir els riscos de propagació del virus. Ha indicat que entre aquestes hi ha el respecte a les indicacions de les autoritats sanitàries, a les restriccions de moviment si n'hi haguessin o la decisió d'arribar abans a Catalunya.

Més informació
¡A por el MWC!
Realment Madrid pot acollir el MWC?
Collboni: “Barcelona treballarà per mantenir el MWC més enllà del 2023”
Avui et destaquem
El més llegit